Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βήμα πίσω δεν κάνουν οι υποστηρικτές του Donald Trump – Κύμα συμπαράστασης μετά την καταδίκη – παρωδία, αυξάνονται οι δωρεές

Βήμα πίσω δεν κάνουν οι υποστηρικτές του Donald Trump – Κύμα συμπαράστασης μετά την καταδίκη – παρωδία, αυξάνονται οι δωρεές
Το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης συγκέντρωσης χρημάτων του Trump προήλθε από μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο δισεκατομμυριούχος John Paulson στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα
Ακόμη και όταν το δικαστήριο της Νέας Υόρκης προσπαθούσε να καθορίσει τη μοίρα του Donald Trump, οι πλούσιοι υποστηρικτές δεν έκαναν πίσω.
Οι μεγάλοι δωρητές της Wall Street, συμπεριλαμβανομένου του Stephen Schwarzman, της Blackstone, αποφάσισαν να στηρίξουν σθεναρά τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, ο οποίος καταδικάστηκε την Πέμπτη για 34 ποινικά παραπτώματα.
Ο Trump κρίθηκε ένοχος για κατηγορίες εναντίον του που σχετίζονται με τη συγκάλυψη πληρωμών σε πορνό σταρ, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για έγκλημα. Ο Trump είπε ότι θα ασκήσει έφεση.
Ακόμη και δωρητές που είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι τελείωσαν με τον Trump επέστρεψαν. Την περασμένη εβδομάδα, ο Schwarzman είπε στην Axios, ότι θα ψήφιζε τον Trump, αφού κάλεσε επανειλημμένα τους Ρεπουμπλικανούς να βρουν άλλον υποψήφιο.
Μια ομάδα που σχετίζεται με τη δισεκατομμυριούχο των καζίνο Miriam Adelson δήλωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι θα ξοδέψει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία του Trump.
Ο επικεφαλής hedge fund Bill Ackman σκέφτεται επίσης να υποστηρίξει τον Trump, ανέφερε το Reuters την Πέμπτη πριν από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Γεμίζουν και τα «ταμεία» του Biden

Αν και τα ταμεία της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Joe Biden είναι πιο γεμάτα, ο Trump και η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών συγκέντρωσαν από κοινού 76 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο, περίπου 50% περισσότερα από το αντίστοιχο ποσό για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και τις σχετικές επιτροπές του κόμματος.
Το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης συγκέντρωσης χρημάτων του Trump προήλθε από μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο δισεκατομμυριούχος John Paulson στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.
Ένα παρόμοιο ρόστερ συγκεντρώθηκε γύρω από τον Trump τις δύο τελευταίες φορές που αναζήτησε το Οβάλ Γραφείο.
Οι πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον χαρακτήρα του παραβλέφθηκαν υπέρ μιας αντιληπτής ατζέντας υπέρ των επιχειρήσεων.
Μια ποινική καταδίκη, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης, αλλά η χώρα είναι επίσης πιο πολωμένη από ποτέ: ένας αυξανόμενος αριθμός Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών θεωρεί το άλλο κόμμα ανήθικο, ανέντιμο και κλειστό μυαλό, σύμφωνα με την Pew Research.
Αυτός ο διαχωρισμός βοηθά στον αποστιγματισμό της παράνομης συμπεριφοράς.
Στην πραγματικότητα, ο Trump χρησιμοποίησε το χρόνο του στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της ποινικής του δίκης για κερδοφόρους σκοπούς, κάνοντας εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ενώ υπερασπίστηκε τον εαυτό του από κατηγορίες κακουργήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης