Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η Ελλάκτωρ στο +6% μετά την έγκριση της επιστροφής κεφαλαίων των 0,50 ευρώ από τη γενική συνέλευση

Η Ελλάκτωρ στο +6% μετά την έγκριση της επιστροφής κεφαλαίων των 0,50 ευρώ από τη γενική συνέλευση
Στο τέλος του τριμήνου ο όμιλος είχε ρευστότητα 700 εκατ. ευρώ.
Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο 5,65% διαπραγματεύεται η Ελλάκτωρ μετά και το πράσινο φως που άναψε η γενική συνέλευση για την επιστροφή κεφαλαίου των 0,50 ευρώ ανά μετοχή που έδωσε η γενική συνέλευση. Ο τίτλος είναι στα 2,62 ευρώ με όγκο 330 χιλ. τεμάχια και με αποτίμηση 914 εκατ. ευρώ.
Νωρίτερα ο Ευθύμης Μπουλούτας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ανέφερε στους μετόχους πως για τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ το 2023 αποτέλεσε μια καθοριστική χρονιά, μιας και κατόρθωσε, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και προκλήσεις της αγοράς, να ολοκληρώσει τη λειτουργική του αναδιάρθρωση και μια σειρά στρατηγικών κινήσεων που θωράκισαν περαιτέρω την αειφόρο ανάπτυξή του και οδήγησαν κατά συνέπεια στην υψηλότερη κερδοφορία των τελευταίων 10 ετών.
Τα επιτεύγματα αυτά αποτελούν το αποτέλεσμα επιχειρησιακών αποφάσεων στρατηγικής σημασίας που συντελούνται αδιάλειπτα από τον Ιανουάριο του 2021, από τους νέους Μετόχους και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που ανέλαβε εκείνη την περίοδο τον Όμιλο. Στο τέλος του τριμήνου ο όμιλος είχε ρευστότητα 700 εκατ. ευρώ. 

Επίσης σημείωσε τα παρακάτω τα ορόσημα του 2023:

§ Ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε, το τίμημα της οποίας ανήλθε στα €110,8εκ., πλέον ανάληψης ενδοομιλικού δανεισμού ύψους €114εκ., εκ του οποίου ποσόν €36εκ. έχει ήδη αποπληρωθεί.
§ Ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης του Εμπορικού Κέντρου SMART PARK ιδιοκτησίας της θυγατρικής REDS στην εταιρεία TRADE ESTATES, το τίμημα της οποίας ανήλθε στα €95,4εκ.
§ Ολοκληρώθηκε η εξαγορά από το ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 300 στρεμμάτων στις Γούρνες νομού Ηρακλείου έναντι τιμήματος €40,2εκ.
§ Επιτεύχθηκε βαθμολογία 95% στον δείκτη του ΑΤΗΕΧ με την επωνυμία “ESG Transparency Score”
§ Ο Όμιλος παρέμεινε στον χρηματιστηριακό δείκτη αειφορίας Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series.
§ Τον Μάϊο 2023 η ΕΛΛΑΚΤΩΡ προστέθηκε στο MSCI Greece Small Cap Index.

Επιπροσθέτως, στη διάρκεια του 2024:

Ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο η συναλλαγή πώλησης του εναπομείναντος 25% της ANEMOS RES στην εταιρεία MORE του Ομίλου Motor Oil, το τίμημα της οποίας ανήλθε στα €123,5εκ.
Την 22.5.2024 η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έγινε αποδέκτης προσφοράς για την εξαγορά από τον Όμιλο MOTOR OIL, του συνόλου των μετοχών που κατέχει (ήτοι 94,44%) στη θυγατρική εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ, έναντι τιμήματος €114,7εκ., την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο θα αξιολογήσει περαιτέρω, ενώ έχει αναθέσει σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο την εξέταση του δικαίου και ευλόγου της συναλλαγής.
Αγορά επιπλέον ποσοστού 41,3% της θυγατρικής REDS, με αποτέλεσμα η μετοχική συμμετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ να έχει ήδη ξεπεράσει το 96,7%, με τον Όμιλο να έχει κινήσει διαδικασία διαγραφής της REDS από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Κατά συνέπεια αναμένεται ο Όμιλος να διαθέτει μεγαλύτερη ευελιξία για την επιτυχή υλοποίηση των προς ανάπτυξη έργων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης