Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Η Ευρώπη είναι ένα τρένο με τρελό μηχανοδηγό που πάει με σπασμένα φρένα στην κόλαση του πολέμου

Orban: Η Ευρώπη είναι ένα τρένο με τρελό μηχανοδηγό που πάει με σπασμένα φρένα στην κόλαση του πολέμου
«Πρέπει να αποτρέψουμε την είσοδο της Ευρώπης σε έναν πόλεμο, ο οποίος θα την οδηγήσει στον δικό της θάνατο», είπε ο Orban
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θέλει να αποτρέψει την είσοδο της Ευρώπης σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία και ξέρει πώς να το κάνει, είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban μιλώντας το Σάββατο (1/6/2024) στη Βουδαπέστη μετά από μεγάλη πορεία ειρήνης.
«Αντιμετωπίζουμε μία τεράστια πρόκληση, την οποία δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ πριν.
Πρέπει να αποτρέψουμε την είσοδο της Ευρώπης σε έναν πόλεμο, ο οποίος θα την οδηγήσει στον δικό της θάνατο», είπε ο Orban, προσθέτοντας ότι «η ουγγρική κυβέρνηση ξέρει πώς να το κάνει αυτό».
Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό είναι απαραίτητο να αποτραπεί η εφαρμογή των επικίνδυνων σχεδίων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που οδηγούν στην επέκταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και να ψηφιστούν κόμματα που υποστηρίζουν την ειρήνη, όχι τον πόλεμο, στις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 9 Ιουνίου.

Η Ευρώπη ορμάει στην κόλαση του πολέμου

Αναφερόμενος στα στρατιωτικά σχέδια της Δύσης, τα οποία περιλαμβάνουν την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και την παράδοση ακόμη μεγαλύτερης ποσότητας όπλων, ο Orban είπε ότι «η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο και κάθε μέρα, περνά ένα νέο ορόσημο στο δρόμο της προς την κόλαση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ευρώπη ορμάει προς έναν πόλεμο, προς την καταστροφή του, σε ένα τρένο χωρίς φρένα και έναν τρελό μηχανοδηγό» και αυτό πρέπει να σταματήσει.
«Θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτό το τρένο κατά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πρέπει να πατήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης για να αφήσουμε τουλάχιστον όσους το επιθυμούν να κατέβουν από αυτό το τρένο και να μείνουν μακριά από τον πόλεμο», τόνισε ο Orban.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης