Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aνελέητο σφυροκόπημα στην Γάζα από το Ισραήλ - Παλαιστίνιοι διασώστες ανέσυραν άλλα 50 πτώματα από την Jabalya

Aνελέητο σφυροκόπημα στην Γάζα από το Ισραήλ - Παλαιστίνιοι διασώστες ανέσυραν άλλα 50 πτώματα από την Jabalya
Παλαιστίνιοι διασώστες ανέσυραν άλλα 50 πτώματα από την Jabalya
Σωστικά συνεργεία της πολιτικής προστασίας Παλαιστίνης βρήκαν άλλα 50 πτώματα στη βόρεια Jabalya της Γάζας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πτωμάτων που αποκαλύφθηκαν εκεί τις τελευταίες ημέρες σε 120, όπως μεταφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.
Οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται στην περιοχή, από την οποία οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν μερικώς την Πέμπτη μετά από μια φονική επιχείρηση 20 ημερών, ενώ οι κάτοικοι της Jabalya επέστρεψαν στη γενέτειρά τους και βρήκαν τα σπίτια και τις γειτονιές τους κατεστραμμένες, ενώ πολλοί από τους αγαπημένους τους αγνοούνται.
Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν επίσης και στο χωριό Madama στηn Δυτική Όχθη

Αίγυπτος, Κατάρ και ΗΠΑ πιέζουν Ισραήλ και Hamas να καταλήξουν σε συμφωνία για εκεχειρία - Νέες επιθέσεις των IDF

Την ίδια ώρα το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τη Hamas και το Ισραήλ να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία που θα ενσωματώνει όσα περιέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden στις 31 Μαΐου.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου υπηρεσίες υγείας που να έχουν απομείνει στη Ράφα, αφού το τελευταίο εν μέρει λειτουργικό νοσοκομείο της πόλης, το νοσοκομείο αλ-Χιλάλ αλ-Εμιράτι, έκλεισε εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.
Υπενυμίζεται πως χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους προτρέποντας τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu να συνάψει συμφωνία με τη Hamas για να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται στη Γάζα, αλλά ακροδεξιοί υπουργοί απείλησαν να ανατρέψουν την κυβέρνησή του αν δεχτεί μια τέτοια συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης