Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τη... «σκόνη» ΗΠΑ και Κίνας βλέπει η ΕΕ στην πράσινη μετάβαση

tags :
Τη... «σκόνη» ΗΠΑ και Κίνας βλέπει η ΕΕ στην πράσινη μετάβαση
Η ΕΕ στοχεύει να παράγει το 42,5% της συνολικής της κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030
Σχετικά Άρθρα
Η ΕΕ κινδυνεύει να μείνει σημαντικά πίσω από την Κίνα και τις ΗΠΑ όσον αφορά τους στόχους της στον τομέα της καθαρής ενέργειας, εν μέσω χαμηλότερων επενδύσεων και της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, έγραψε σε έκθεσή της σήμερα (3/6) η Rystad Energy.
Σύμφωνα με το Montel, oι κεφαλαιακές επενδύσεις του μπλοκ σε καθαρές τεχνολογίες - συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της δέσμευσης, αξιοποίησης και αποθήκευσης άνθρακα (CCUS), του υδρογόνου, των μπαταριών και της πυρηνικής ενέργειας - ανήλθαν σε 125 δισ. δολάρια το 2023.
Το ποσό αυτό ωχριά μπροστά στα 390 δισ. δολάρια της Κίνας.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ επένδυσαν 86 δισ. δολάρια πέρυσι, αλλά ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) θα πρέπει να οδηγήσει τις μελλοντικές επενδύσεις, ξεπερνώντας ενδεχομένως τις δαπάνες της ΕΕ έως το 2030, αναφέρει η Rystad στη νέα της έκθεση.
Ο νόμος της ΕΕ για την καθαρή μηδενική βιομηχανία (NZIA), που ψηφίστηκε νωρίτερα φέτος, στοχεύει στη μείωση των εκπομπών κατά 92% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 έως το 2040 και στην επίτευξη του καθαρού μηδέν έως το 2050.

Σαρωτικές επιπτώσεις

Η έκθεση προειδοποίησε ότι οι ο αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια πολιτική μετατόπιση προς τα δεξιά, που θα οδηγούσε σε αυξημένο «ευρωσκεπτικισμό» και μειωμένη δέσμευση για τη δράση για το κλίμα και την ενεργειακή μετάβαση, με δυνητικά «σαρωτικές επιπτώσεις» στις πολιτικές του μπλοκ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης