Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα, ακολουθεί τις ξένες αγορές – Το βλέμμα σε τράπεζες και Μυτιληναίο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα, ακολουθεί τις ξένες αγορές – Το βλέμμα σε τράπεζες και Μυτιληναίο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας, το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Υποτονικό και το δικό μας ξεκίνημα και ο Γ.Δ. καταγράφει μικρές απώλειες. Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν και πάλι.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank βγαίνει στις αγορές για ομόλογο 500 εκατ. ευρώ (Tier II) διάρκειας 10,25 ετών. Η Eurobank ανακοίνωσε δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Ελληνική καθώς αύξησε το ποσοστό της στο 55,3% από 29,2%. Πλησιάζει επίσης η ώρα της ετυμηγορίας του SSM για τα μερίσματα. Υπενθυμίζεται πως οι συστημικές έχουν ανακοινώσει πρόθεση διανομής 0,36 ευρώ η ΕΤΕ, 0,09 ευρώ η ΕΥΡΩΒ, 0,06 ευρώ η ΠΕΙΡ και 0,05 ευρώ η ΑΛΦΑ. Υποχωρούν 1% η ΠΕΙΡ και 0,49% η ΕΤΕ. Λίγο μικρότερες οι απώλειες των δύο άλλων συστημικών. Με άνοδο 1,7% και στα 12 ευρώ η Optima Bank αλλά με χαμηλό όγκο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σήμερα η γενική συνέλευση και όπως έχει ήδη ενημερώσει η διοίκηση θα παρουσιάσει τους ετήσιους στόχους. Επίσης στην ατζέντα είναι η διανομή μερίσματος 1,50 ευρώ ανά μετοχή αλλά και η αλλαγή του ονόματος. Οριακά χαμηλότερα άνοιξε η μετοχή.

ΕΛΠΕ: Επιστρέφουν τα σενάρια για νέο placement και η μετοχή παραμένει στο επίκεντρο. Κινείται οριακά ανοδικά σήμερα ενώ χθες είχε κλείσει με αξιόλογη άνοδο.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Διαβάζει η στήλη με προσοχή όλες τις ανακοινώσεις, όπως και της εν λόγω εταιρείας. Η χθεσινή δείχνει πρόθεση για αρκετές εξαγορές και αρχικά πρέπει να πούμε πως η εταιρεία έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και κατάφερε να βγει από την Επιτήρηση και τώρα να έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό, κέρδη και υψηλό ανεκτέλεστο. Χθες ειπώθηκε στη Γ.Σ. ότι εξετάζει εξαγορές και φαίνεται πως έχει κάποιες στο στόχαστρο. Έδωσε αναλυτικές πληροφορίες, άρα μάλλον είναι σχεδόν κλεισμένες. Έχει ένα ακίνητο που μια το πουλούσε όλο, μία το μισό, μία δεν το δίνει και άρα το ερώτημα είναι αν δεν πουληθεί το ακίνητο με τι κεφάλαια θα γίνουν οι εξαγορές και τι ύψους θα είναι. Θα μπουν κεφάλαια στην εταιρεία, θα γίνει με δανεισμό, με μετοχές, πώς; Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν σήμερα και ενισχύεται άνω του 3% με καλό όγκο συναλλαγών…

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Χθες έκοψε το δικαίωμα στο μέρισμα αλλά δεν έκανε πράξη. Σήμερα άνοιξε με μικρό όγκο στο -4,71% και στα 324 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Τόσα δημοσιεύματα και μία απάντηση δεν έχουμε δει. Έχει ήδη συμπληρώσει 10 πτωτικές συνεχόμενες συνεδριάσεις και σήμερα άνοιξε ξανά με απώλειες. Από την αρχή του έτους υποχωρεί 21,3%.

AS COMPANY: Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών από υψηλόβαθμα στελέχη.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Εξακολουθεί να μην τραβάει βλέμματα επενδυτών. Έκανε ένα πακέτο μικρό στο ξεκίνημα και έτσι ο όγκος φαίνεται αυξημένος στις 30 χιλ. τεμάχια. Στα 4,04 ευρώ και στο +0,25%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μετά τη χθεσινή αποκοπή του μερίσματος και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, σήμερα η μετοχή ενισχύεται οριακά, χωρίς όμως αξιόλογες συναλλαγές.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Μετά το χθεσινό ράλι δείχνει πως ρίχνει ρυθμούς. Αμετάβλητη με μόλις 100 τεμάχια στο άνοιγμα και με καλούς αγοραστές λίγο χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο των 1,6750 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης