Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπλόφα… η στρατηγική ασάφεια του Macron για Ουκρανία: Θα την πληρώσει

Μπλόφα… η στρατηγική ασάφεια του Macron για Ουκρανία: Θα την πληρώσει
Πιθανότατα να βρεθεί αντιμέτωπος με πολύ πιο σοβαρές και απρόβλεπτες συνέπειες αναφέρει η Washington Post
Ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron μπλοφάρει όταν προτείνει την αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία και θα μπορούσε να βρεθεί σε μια πραγματικά παράξενη θέση, εάν η ρωσική ηγεσία αντιληφθεί ότι πρόκειται περί… μπλόφας.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η Washington Post, η οποία υποστηρίζει ότι η ιδέα του Macron φαίνεται φιλόδοξη και ριψοκίνδυνη, παρά το γεγονός ότι αυτοί οι στρατιωτικοί αναμένεται να τοποθετηθούν πολύ μακριά από την πρώτη γραμμή.
Βάσει του δημοσιεύματος, με αυτήν την πρόταση ο Macron θέλει να δημιουργήσει μια «δημιουργική ασάφεια» κάνοντας τη Μόσχα να πρέπει να μαντεύει τι ακριβώς είναι πρόθυμος να κάνει με τη βοήθεια αυτών των εκπαιδευτών.
«Το πρόβλημα είναι ότι εάν αποκαλυφθεί αυτή η μπλόφα, θα απειλήσει την ηγεσία της Γαλλίας με πολύ πιο σοβαρές και απρόβλεπτες συνέπειες από ότι η μεταφορά οπλικών συστημάτων, τα οποία νωρίτερα το Παρίσι αρνούνταν να παραδώσει.
Σύμφωνα με την Washington Post, η κατάσταση για τον Macron περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν προετοίμασε τη γαλλική κοινωνία σχετικά με την προοπτική του να πεθάνουν Γάλλοι στην Ουκρανία, τη στιγμή που όπως αναφέρεται, η πλειοψηφία των ΝΑΤΟικών συμμάχων της Γαλλίας, η οποία αντιτίθεται στην ανάπτυξη στρατευμάτων τους στην Ουκρανία, είναι απίθανο να εμπλακεί σε μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία εξαιτίας των πιθανών απωλειών που μπορεί να υπάρξει στις τάξεις των Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα ο Macron θα ανακοινώσει την Πέμπτη 6 Ιουνίου την αποστολή Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης