Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ύποπτη για τέλεση εγκλημάτων διαφθοράς η σύζυγος του Pedro Sanchez – Θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 5 Ιουλίου

Ισπανία: Ύποπτη για τέλεση εγκλημάτων διαφθοράς η σύζυγος του Pedro Sanchez – Θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 5 Ιουλίου

Η ανακοίνωση του δικαστηρίου της Μαδρίτης

Σχετικά Άρθρα

Στο μικροσκόπιο των ανακριτικών Αρχών μπαίνει η σύζυγος του Ισπανού πρωθυπουργού Pedro Sánchez, εν μέσω έρευνας που διεξάγεται σε βάρος της όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (4/6/2024) δικαστήριο της Μαδρίτης.
Σε μια σύντομη ανακοίνωση τριών αράδων, το δικαστήριο διευκρινίζει ότι η Begonia Gometh,  καλείται να εμφανισθεί ενώπιον του ανακριτή σε σχέση με «φερόμενα ως εγκλήματα διαφθοράς στον ιδιωτικό τομέα και αθέμιτης άσκησης επιρροής».
Σε μια σύντομη ανακοίνωση τριών αράδων, το εν λόγω δικαστήριο διευκρινίζει ότι η Begonia Gometh καλείται να εμφανισθεί  στις 5 Ιουλίου «ως ύποπτη» ενώπιον του ανακριτή σε σχέση με «φερόμενα ως εγκλήματα διαφθοράς στον ιδιωτικό τομέα και αθέμιτης άσκησης επιρροής».
Η δεξιά αντιπολίτευση χειροκρότησε αμέσως αυτή την ανακοίνωση.
«Στην Ισπανία αξίζει ένας αξιοπρεπής πρόεδρος (της κυβέρνησης) και δεν είναι η περίπτωση του Σάντσεθ», έγραψε στην πλατφόρμα X η Γενική Γραμματέας του συντηρητικού δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP).
Η ανακοίνωση του δικαστηρίου της Μαδρίτης ακολουθεί την απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης, την 29η Μαΐου, να απορρίψει αίτημα της εισαγγελίας, η οποία είχε ζητήσει να μπει στο αρχείο η έρευνα αυτή εναντίον της συζύγου του σοσιαλιστή πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για στοιχεία που είναι «επαρκή» για να δικαιολογήσουν τη συνέχεια των ερευνών. «Υπάρχουν ενδείξεις που αφορούν τη φερόμενη διάπραξη ενός αδικήματος», οι οποίες είναι «επαρκείς» για να συνεχισθεί αυτή η προκαταρκτική έρευνα, είχε αποφανθεί δικαστήριο της Μαδρίτης εκτιμώντας ότι οι ενδείξεις αυτές είναι «περισσότερο από απλές υποψίες».
Η δικαιοσύνη αρνήθηκε να βάλει στο αρχείο αυτή την υπόθεση παρά το γεγονός ότι έκθεση της Πολιτοφυλακής είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής.
Απέρριψε έτσι ηχηρά τη θέση της εισαγγελίας, η οποία είχε ζητήσει στις 25 Απριλίου «να ακυρωθεί» η διαδικασία και «η υπόθεση να μπει στο αρχείο χωρίς να δοθεί συνέχεια».
Η απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης συνιστά πολιτικό πλήγμα για τον Sánchez, η ομάδα του οποίου κατηγορείται από τη δεξιά αντιπολίτευση για διαφθορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης