Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Εξασθένησε η αεράμυνα του Ισραήλ, χτυπήθηκε το Iron Dome – Η Hezbollah επιτίθεται τώρα με καταιγισμό πυραύλων και drones

Εξασθένησε η αεράμυνα του Ισραήλ, χτυπήθηκε το Iron Dome – Η Hezbollah επιτίθεται τώρα με καταιγισμό πυραύλων και drones
Μπαράζ επιθέσεων από τη σιιτική οργάνωση εναντίον στόχων στο Ισραήλ
Η Hezbollah εξαπέλυσε στις 5 Ιουνίου άλλο ένα κύμα επιθέσεων κατά των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), με στόχο στρατεύματα, θέσεις και εξοπλισμό.
Επίθεση με drones χτύπησε ισραηλινή βάση στο Hurfeish.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν περίπου 10 στρατιώτες,
οι περισσότεροι εκ των οποίων σοβαρά.
Η Hezbollah ανακοίνωσε εξάλλου ότι οι μαχητές της βομβάρδισαν μια ομάδα ισραηλινών στρατευμάτων με πυροβολικό καθώς έμπαιναν στην περιοχή al-Malikiyah και εκτόξευσαν ρουκέτες σε συγκέντρωση του Ισραηλινού Στρατού κοντά στην τοποθεσία Birket Riche.
Αργότερα το απόγευμα της Τετάρτης (5/6/2024), η οργάνωση ανακοίνωσε επιθέσεις εναντίον δύο άλλων συγκεντρώσεων στρατιωτικού προσωπικού στο Horsh Hanita και στο al-Malkiyah. Καταιγισμός επιθέσεων από τη Hezbollah

Ανακοίνωσε επίσης ότι έπληξε έναν εκτοξευτή του συστήματος αεράμυνας Iron Dome στους στρατώνες Ramot Naftali χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενο πύραυλο.
Επίσης εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας σε σημείο ανάπτυξης των Ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή al-Baghdadi.
Επιπλέον χτύπησε με καταιγισμό ρουκετών στη θέση al-Semaqa.
Αρκετές εκρήξεις και πυρκαγιές αναφέρθηκαν στο βόρειο Ισραήλ, κυρίως στη συνοριακή περιοχή με τον Λίβανο.
Ωστόσο, τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν θύματα.
Ως απάντηση στις πρόσφατες της Hezbollah ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι έχει πραγματοποιήσει μια σειρά επιδρομών εναντίον στόχων της οργάνωσης στο νότιο Λίβανο.
Οι IDF είπαν από την πλευρά τους πως μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν δύο εκτοξευτές ρουκετών της Hezbollah στις πόλεις Zibqin και Ayta al-Shaab κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Πρόσθεσε ότι τρία κτίρια που χρησιμοποιούσε η οργάνωση στις πόλεις Odaisseh, Blida και Markaba χτυπήθηκαν επίσης.
Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα από την τοποθεσία του Λιβάνου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης