Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο κοντά σε πόλεμο με τη Ρωσία το ΝΑΤΟ - Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει σε επιχειρήσεις της Συμμαχίας

Πιο κοντά σε πόλεμο με τη Ρωσία το ΝΑΤΟ - Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει σε επιχειρήσεις της Συμμαχίας
Δεν στέλνουμε όπλα, δεν στέλνουμε στρατιώτες ή εκπαιδευτές λέει ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto
Το ΝΑΤΟ πηγαίνει ολοένα και πιο κοντά σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, ο οποίος διεμήνυσε για ακόμα μια φορά πως η Ουγγαρία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις της Συμμαχίας.
«Το ΝΑΤΟ έχει φτάσει πιο κοντά στον πόλεμο.
Και δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ να είναι πιο κοντά στον πόλεμο από ότι πριν.
Επομένως, εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες» υπογράμμισε μιλώντας στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, Peter Szijjarto.
«Δεν θα συμμετάσχουμε σε παραδόσεις όπλων, δεν θα συμμετάσχουμε στην εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων, δεν θα συμμετάσχουμε στη χρηματοδότηση.
Αυτή είναι η θέση μας, την οποία εκφράζουμε από την πρώτη στιγμή» υποστήριξε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι αυτός θα εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στη Διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία.
«Ο λόγος που θα συμμετάσχουμε, είναι ότι τασσόμαστε υπέρ της ειρήνης και για αυτό το λόγο θέλουμε να δίνουμε το παρών σε όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση» επισήμανε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης