Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφού συμφώνησαν για παράδοση 25 F-35 στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ ζήτησαν ξανά εκεχειρία στη Γάζα

Αφού συμφώνησαν για παράδοση 25 F-35 στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ ζήτησαν ξανά εκεχειρία στη Γάζα
Η δυτική υποκρισία ενώ χάνονται δεκάδες χιλιάδες ζωές στη Γάζα, συνεχίζεται
Σχετικά Άρθρα
ΗΠΑ και άλλες 16 χώρες των οποίων οι πολίτες απήχθησαν από τη Hamas στις 7 Οκτωβρίου του 2023, συνυπογράφουν κοινή ανακοίνωση με την οποία καλούν το Ισραήλ και την παλαιστινιακή οργάνωση να καταλήξουν σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων.
«Είναι καιρός αυτός ο πόλεμος να τελειώσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι το σχέδιο εκεχειρίας που παρουσίασε προ ημερών ο Αμερικανός πρόεδρος Biden θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σημείο εκκίνησης.
«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καλούμε τη Hamas να αποδεχτεί αυτήν τη συμφωνία, με την οποία το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει, και να ξεκινήσει τη διαδικασία απελευθέρωσης των πολιτών μας». «Καλούμε τους ηγέτες του Ισραήλ καθώς και τη Χαμάς να κάνουν όποιους τελικούς συμβιβασμούς είναι απαραίτητοι προκειμένου να κλείσει αυτή η συμφωνία», αναφέρουν οι 17 συνυπογράφουσες χώρες: οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Αυστρία, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, ο Καναδάς, η Κολομβία, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ισπανία, η Ταϊλάνδη, το Ηνωμένο Βασίλειο.
Να σημειωθεί ότι, πρόσθετα στην υπάρχουσα παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού, οι ΗΠΑ συμφώνησαν την Τετάρτη 5/6 με το Ισραήλ για την πώληση μιας τρίτης μοίρας 25 προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 stealth -με την παράδοση να αρχίζει το 2028.
Η συμφωνία, ύψους 3 δισεκ. δολαρίων, θα ανεβάσει σε 75 τον αριθμό των F-35 στον στόλο του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης