Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνταγή τρόμου με υπογραφή ΝΑΤΟ – Οι ουκρανικές επιθέσεις κατά αμάχων με ATACMS φέρνουν πιο κοντά τη μοιραία ρωσική απάντηση

Συνταγή τρόμου με υπογραφή ΝΑΤΟ – Οι ουκρανικές επιθέσεις κατά αμάχων με ATACMS φέρνουν πιο κοντά τη μοιραία ρωσική απάντηση
Η  Ρωσία σχεδιάζει απάντηση που θα είναι συντριπτική και θα αφορά και τις δυτικές χώρες που προμηθεύουν με όπλα μεγάλης εμβέλειας τους ουκρανούς
Σχετικά Άρθρα
Μετά το πράσινο φως από την Ουάσινγκτον για χτυπήματα στη Ρωσία με όπλα των ΗΠΑ, γίνεται σαφές πως οι Ουκρανοί ακολουθούν τη συνταγή του τρόμου με επιθέσεις εναντίον αμάχων στη ρωσική επικράτεια κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς η Μόσχα προσανατολίζεται ήδη σε συντριπτική απάντηση που πιθανώς να μην περιοριστεί στα όρια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήλθε την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2024 οπότε και οι Ουκρανοί σε προφανώς μεγαλύτερων διαστάσεων επιθέσεις προκάλεσαν μεγάλο αριθμό ανθρώπινων απωλειών σε Kherson και Lugansk.
Και στις δύο επιθέσεις σκοτώθηκαν περίπου 30 άνθρωποι με τους ουκρανούς να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές με ATACMS και κατευθυνόμενες βόμβες Hammer.

Λουτρό αίματος στην Kherson

Λουτρό αίματος από διπλή ουκρανική επίθεση στο χωριό Sadovoye στην Kherson την Παρασκευή (7/6/2024).
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν από τις δύο επιθέσεις, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Vladimir Saldo.
Σύμφωνα με τον Saldo, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χτύπησαν σκόπιμα το χωριό δύο φορές για να προκαλέσουν περισσότερα θύματα.
Διευκρίνισε ότι την ώρα της επίθεσης υπήρχε σημαντικός αριθμός πελατών και προσωπικού σε κατάστημα.
«Το πρώτο χτύπημα έγινε από μια κατευθυνόμενη γαλλική βόμβα Hammer και το δεύτερο από αμερικανικό HIMARS», είπε ο Saldo στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.
«Μετά την πρώτη επίθεση άνθρωποι από γειτονικά σπίτια έτρεξαν για να βοηθήσουν τα θύματα, ένας πύραυλος HIMARS εκτοξεύθηκε και πάλι σκόπιμα, για περισσότερα θύματα», πρόσθεσε.
1_709.JPG
Ήθελαν πολλούς νεκρούς στο Lugansk

Η ουκρανική πυραυλική επίθεση στην πόλη Lugansk το μεσημέρι της Παρασκευής (7/6/2024) ήταν η πιο μαζική των τελευταίων 10 ετών , δήλωσε στο TASS ο στρατιωτικός ειδικός Andrey Marochko.
«Ήταν το πιο μαζικό χτύπημα με τη χρήση δυτικών πυραύλων που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, από το 2014.
Το Lugansk δεν έχει δεχθεί ποτέ επίθεση από τόσους πολλούς πυραύλους.
Για παράδειγμα, ποτέ δεν υπήρξαν περισσότεροι πύραυλοι Storm Shadow να στο Lugansk αλλά ποτέ δεν υπήρξαν και τόσο πολλοί ATACMS σε ολόκληρη τη Λαϊκή Δημοκρατία», σημείωσε.
Τόνισε ότι το χτύπημα της Παρασκευής στο Lugasnk δεν είχε στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
«Στόχευσαν χώρους μαζικών συγκεντρώσεων ανθρώπων, των πολιτών μας.
Η επίθεση έγινε το μεσημέρι, όταν οι δρόμοι είναι γεμάτοι κόσμο, <…> παιδιά που έπαιζαν σε παιδικές χαρές.

2_512.JPG
Και αυτό ήθελαν οι Ουκρανοί» είπε και ευχαρίστησε τα ρωσικά στρατεύματα ο οποίος αναχαίτισε τέσσερις στους πέντε πυραύλους.
Διαφορετικά, σύμφωνα με τα λόγια του, «θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ περισσότερα θύματα».
Υπενθυμίζεται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή στο Lugansk.
Εκτοξεύτηκαν πέντε πύραυλοι, με τους τέσσερις από αυτούς να καταρρίπτονται.
Τμήμα πολυκατοικίας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 43, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοκρατίας Leonid Pasechnik, περισσότερα από 30 πολυώροφα σπίτια κατοικιών, δύο σχολεία, τρία νηπιαγωγεία και ένα κολέγιο υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα της επίθεσης της Ουκρανίας
Δύο σπίτια καταστράφηκαν εντελώς, είπε η δήμαρχος της πόλης, Yana Pashchenko.
3_213.jpg
Τρομοκρατικές ενέργειες με υπογραφή ΝΑΤΟ

Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να καταλάβει ότι οι επιθέσεις του Κιέβου στο Lugansk και στην περιοχή της Kherson ήταν προσχεδιασμένες τρομοκρατικές ενέργειες εκφοβισμού, που φέρουν φαρδιά πλατιά την «υπογραφή του ΝΑΤΟ», τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να καταλάβει ότι αυτές ήταν προσχεδιασμένες και προσεκτικά προετοιμασμένες τρομοκρατικές ενέργειες εκφοβισμού.
Η υπογραφή του ΝΑΤΟ είναι προφανής.
Όπως σημειώθηκε νωρίτερα, γνωρίζουμε καλά ότι οι εκτοξεύσεις των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων των ATACMS, εκπονούνται με την άμεση συμμετοχή Αμερικανών, Βρετανών και άλλων δυτικών ειδικών...», είπε με νόημα η Zakharova.

ΝΥΤ: Η Ουκρανία έχει ήδη επιτεθεί με όπλα των ΗΠΑ στη Ρωσία – Απάντηση υπόσχεται ο Putin

Οι New York Times (ΝΥΤ) αποκαλύπτουν πως η Ουκρανία χρησιμοποιεί ήδη πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς, που προέρχονται από τις ΗΠΑ για χτυπήματα στη Ρωσία και όχι μόνο στην περιοχή κοντά στο Kharkiv.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΥΤ ένα μέλος του ουκρανικού Κοινοβουλίου ο Yehor Chernev, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών είπε πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ρωσικούς εκτοξευτές πυραύλων με ένα χτύπημα στην περιφέρεια Belgorod περίπου 20 μίλια μέσα στη Ρωσία».
4_184.jpg
Αναμενόμενα, ο Chernev ισχυρίζεται ότι η επίθεση διεξήχθη από το εξαιρετικά υπερδιαφημισμένο αμερικανικό HIMARS MLRS.
Αν και σίγουρα δεν είναι αδύνατο, υπάρχει μια επίμονη τάση να αποδίδονται όλα τα χτυπήματα στις ρωσικές θέσεις σε όπλα που προέρχονται από το ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα όταν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου θέλουν να κρύψουν τις τεράστιες απώλειες στο πεδίο της μάχης.
Διάφορες πηγές υποστηρίζουν ότι οι ρωσικοί εκτοξευτές πυραύλων που φέρεται να καταστράφηκαν σε αυτή την επίθεση είναι οι S-300 ή ακόμα και οι S-400, και τα δύο συστήματα SAM (βλήματα επιφανείας-αέρος).
Μη επαληθευμένα πλάνα που δημοσιεύτηκαν σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτό που φαίνεται να είναι ένα κατεστραμμένο 5P85T2 TEL (μεταφορέας, ανυψωτήρας, εκτοξευτής) είτε του S-300PMU2 είτε ίσως του S-400 αντιαεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας.
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα έστειλε στις ευρωπαϊκές χώρες ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Το μήνυμα Putin είναι σαφές: οι ΗΠΑ είναι απίθανο να χρησιμοποιήσουν τα στρατηγικά πυρηνικά τους όπλα σε περίπτωση αντιποίνων από τη Ρωσία στην Ευρώπη.
Αυτό δηλώνει στο Tass ο Dmitry Suslov, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών στο Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (HSE University).
«Eδώ ο πρόεδρος (Putin) έχει απόλυτο δίκιο.
Σε μία τέτοια περίπτωση (αντίποινα) οι ΗΠΑ είναι απίθανο να εξαπολύσουν έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και να θυσιαστούν για να υπερασπιστούν την Ευρώπη», είπε ο ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης