Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ επιθέσεων της Hezbollah για πρώτη φορά με ρουκέτες Falaq-2 κατά του Ισραήλ

Μπαράζ επιθέσεων της Hezbollah για πρώτη φορά με ρουκέτες Falaq-2 κατά του Ισραήλ
Σε απάντηση στα θανατηφόρα ισραηλινά χτυπήματα στο νότιο Λίβανο και προς υποστήριξη του παλαιστινιακού θύλακα της Λωρίδας της Γάζας, η Hezbollah πραγματοποίησε δέκα επιθέσεις στις 8 Ιουνίου
Η Hezbollah εκτόξευσε για πρώτη φορά βαρείς ρουκέτες Falaq-2 ιρανικής κατασκευής στο Ισραήλ στις 8 Ιουνίου μετά από μια σειρά επιδρομών στο νότιο Λίβανο που σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, και τραυμάτισαν άλλους πέντε.
Επικαλούμενο λιβανέζικες στρατιωτικές πηγές, το Xinhua ανέφερε ότι δύο μαχητές της Hezbollah σκοτώθηκαν και τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά πλήγματα έπληξαν ένα σπίτι στην πόλη Χούλα.
Ένα άλλο χτύπημα είχε στόχο μια εμπορική αγορά στην πόλη Αϊταρούν, σκοτώνοντας δύο πολίτες και τραυματίζοντας άλλους δύο, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν χτυπήματα κατά στόχων της Hezbollah, συμπεριλαμβανομένων θέσεων και εκτοξευτών ρουκετών, στη Χούλα, στην Αϊταρούν καθώς και στις πόλεις Τσιχίν, Ζιμπκίν, Χανίν, Μαρκάμπα και Ραμπ αλ-Θαλαθίν κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η Hezbollah θρήνησε δύο από τους μαχητές της, λέγοντας σε ξεχωριστές δηλώσεις ότι σκοτώθηκαν «στον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ», ο όρος της για όσους σκοτώθηκαν στη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με τον Ισραηλινό Στρατό.

Σε απάντηση στα θανατηφόρα ισραηλινά χτυπήματα στο νότιο Λίβανο και προς υποστήριξη του παλαιστινιακού θύλακα της Λωρίδας της Γάζας, η Hezbollah πραγματοποίησε δέκα επιθέσεις στις 8 Ιουνίου.

Οι μαχητές της ομάδας εκτόξευσαν βαριές ρουκέτες Falaq-2 σε ένα αρχηγείο των IDF στη βάση Beit Hillel κατά τη διάρκεια μιας από τις επιθέσεις.
Ο Falaq-2 είναι ένας πύραυλος 333 mm με βεληνεκές 11 χιλιομέτρων.
Ο πύραυλος είναι οπλισμένος με κεφαλή 120 κιλών που χωρά 60 κιλά εκρηκτικά.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Hezbollah εκτόξευσε πυραύλους Falaq-2 στο Ισραήλ από την έναρξη των συγκρούσεων στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ στο πλαίσιο του πολέμου στη Γάζα.
Ωστόσο, μια ελαφρύτερη έκδοση του πυραύλου, γνωστή ως Falaq-1, χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από την ομάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hezbollah κλιμάκωσε τις επιθέσεις της στο Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο Ισραηλινός Στρατός επέκτεινε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Γάζα.
Οι συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ είχαν μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα δέκα θανάτους αμάχων από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και το θάνατο τουλάχιστον 15 στρατιωτών και εφέδρων του Ισραηλινού Στρατού. Από την πλευρά του Λιβάνου, περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 314 μαχητές της Hezbollah και τουλάχιστον 80 πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης