Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρέμουν για τα F-16: Θα σταθμεύουν σε βάσεις εκτός Ουκρανίας - Νόμιμος στόχος λέει η Ρωσία

Τρέμουν για τα F-16: Θα σταθμεύουν σε βάσεις εκτός Ουκρανίας - Νόμιμος στόχος λέει η Ρωσία
Για την κάλυψη των αεροδρομίων θα αναπτυχθούν δύο Patriot, δύο NASAMS και πολλά Gepard
(upd) Ουκρανοί και Δυτικοί τρέμουν τους Ρώσους και το σενάριο να πλήξουν τα μαχητικά F-16 πριν ακόμα αυτά προλάβουν να αναλάβουν δράση στο μέτωπο και για αυτό, αποφάσισαν μέρος αυτών να σταθμεύσει σε βάσεις εκτός του ουκρανικού εδάφους.
Αυτό αποκάλυψε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, Sergei Golubtsov, ο οποίος υπογράμμισε ότι ένα μέρος των F-16 θα βρίσκεται σε ασφαλείς τοποθεσίες εκτός της Ουκρανίας
«Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός αεροσκαφών [F-16] που θα βρίσκονται σε ασφαλείς βάσεις, όχι στην Ουκρανία, ώστε να μην γίνουν στόχοι εδώ.
Θα είναι οι εφεδρείες μας σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικαταστήσουν ελαττωματικά αεροσκάφη, τα οποία ενδεχομένως να βρίσκονται για συντήρηση» υποστήριξε ο Golubtsov.
Όσον αφορά τα F-16 που θα σταθμεύουν σε ουκρανικά αεροδρόμια, αυτά όπως είπε, θα προστατεύονται από τουλάχιστον δύο αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, από τουλάχιστον δύο συστήματα αεράμυνας NASAMS και από διάφορα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard.
Επιπλέον, είπε πως η εκπαίδευση των πιλότων F-16 περιορίζεται από τον αριθμό των θέσεων εκπαίδευσης στις βάσεις, καθώς και από την ανάγκη εκμάθησης αγγλικών.
Ως αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος του έτους, ο Golubtsov αναμένει ότι η Ουκρανία θα έχει μόνο τρία με έξι F-16, έτοιμα για επιχειρησιακή δράση.
«Μπορεί και περισσότερα», είπε ο Golubtsov.

Νόμιμος στόχος

Πάντως ο Ρώσος βουλευτής και επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, Andrei Kartapolov υποστήριξε ότι τόσο τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 όσο και τα στρατιωτικά αεροδρόμια εκτός της Ουκρανίας θα είναι ένας νόμιμος στόχος για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, εφόσον τα μαχητικά από αυτές τις βάσεις συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειερήσεις κατά του ρωσικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης