Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μελισσανίδης: Μεγαλώνω, έχω περάσει σοβαρό θέμα υγείας, ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από την ΑΕΚ - Ο Ηλιόπουλος έχει τα προσόντα

Μελισσανίδης: Μεγαλώνω, έχω περάσει σοβαρό θέμα υγείας, ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από την ΑΕΚ - Ο Ηλιόπουλος έχει τα προσόντα
Νέα σελίδα στην ΑΕΚ...
Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την ΑΕΚ ανακοίνωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης το πρωί της Δευτέρας 10/06, παραδίδοντας τα ηνία του συλλόγου στον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο της SeaJets... αντί 90 εκατ. ευρώ.
Εμφανώς συγκινημένος, ο άλλοτε ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΑΕΚ ανέφερε «Το ταξίδι έφτασε στο τέλος. Ήρθα να σας παρουσιάσω τον κ. Ηλιόπουλο.
Είναι ένας νέος άνθρωπος, θα είναι ο νέος προστάτης της ομάδας μας. Δεν σας κρύβω ότι το σκέφτηκα πολύ, το δουλεύω 1-1.5 χρόνο στο μυαλό μου.
Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα, τις φιλοδοξίες του και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει. Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του.
Είναι αυτοδημιούργητο παιδί, έχει κάνει πολλά χρήματα και η ΑΕΚ δίπλα του θα έχει συνέχεια.
Όλοι κρινόμαστε. Και εγώ θα κριθώ κάποια στιγμή.
Ο κύριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Μαζί θα πάρει το προπονητικό κέντρο και την εκμετάλλευση του γηπέδου για τα επόμενα 49 χρόνια.
Έχω ξαναπεί πως το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική. Έχω να σας πω πως είχα προτάσεις από fund της Αμερικής και επειδή είχαμε πρόσφατα εμπειρία από τέτοιο fund δεν το σκέφτηκα καν.
Ο κύριος Ηλιόπουλος δεσμεύτηκε πως θα τελειώσει τα έργα στο προπονητικό μας κέντρο. Αγαπάω το ποδόσφαιρο αλλά είναι η ηλικία και η υγεία. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο σε ότι χρειαστεί.
Όλα τα στελέχη είναι εκπαιδευμένα. Είναι ταλιμπάν.
Αυτή η ιστορία πρέπει να έχει και συνέχεια. Θέλω να σας ευχαριστώ όλους εσάς για όλη την προσπάθεια που κάναμε αυτά τα χρόνια. Δείτε που ξεκινήσαμε και που είμαστε».

Ο λόγοι της αποχώρησης...

Σε ό,τι αφορά τους λόγους της αποχώρησής τους, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέφερε: «Μεγαλώνω, έχω περάσει ένα σοβαρό θέμα υγείας και είναι η ώρα να αποχωρήσω.
Το μόνο που κρατάω είναι η σουίτα μου. Θα είμαι εδω θα με βλέπετε και θα σας βλέπω.
Δεν θα έκανα τίποτα αν δεν είχα ενημερώσει πρώτα τον προπονητή μας. Είναι μεγάλο κεφάλιο για τον σύλλογο μας. Δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι χωρίς να του πω.
Δεν σας κρύβω πως έχει συναντηθεί ήδη με τον κύριο Ηλιόπουλο.
Είναι ισχυρός επιχειρηματίας, πετυχημένος, φιλόδοξος, εγωιστής. Έτσι κρίνω έτσι έκανα. Η νεκροψία θα δείξει. Ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα να συνεχίσει αυτά που παίρνει στα χέρια του».

Ηλιόπουλος: «Θα δώσω την ψυχή μου»

«Θα δώσω την ψυχή μου, το μυαλό μου, την αντίληψη μου και το είναι μου, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια για να κατακτώ τίτλους γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα που πρέπει να μείνει φυλαχτό σους αιώνες των αιώνων
Ο αθλητισμός, η ταχύτητα, η αδρεναλίνη είναι στοιχεία της ζωής μου.
Με τη βοήθεια του Θεού και του σύμπαντος έχω πετύχει αυτά που επεδίωξα στη ζωή μου και που οραματίστηκα. Στους αγώνες στίβου ως μαθητής και εν συνεχεία για 14 φορές πρωταθλητής στον μηχανοκίνητο.
Η Sea Jets ξεκίνησε ως μικρή εταιρεία, αλλά τώρα είναι κεφάλαιο για τη ναυτιλία, είναι πυλώνας του ελληνικού τουρισμού και έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό. Εκεί βασίζεται η ελληνική οικονομία για τον εισερχόμενο τουρισμό
Η παιδεία και η υγεία είναι αλληλένδετα πράγματα που έχει ανάγκη κάθε σύγχρονη χώρα.
Χωρίς παιδεία δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας.
Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία από την Ελλάδα, παροδικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει και ο αθλητισμός.
Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές και εκεί που έγιναν υποδομές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δυστυχώς παραμένουν αναξιοποίητα πολλά ολυμπιακά κέντρα και σκουριάζουν. Έχω δεσμευτεί στον κ. Μελισσανίδη πως έχω όραμα στις ακαδημίες, είναι το κομμάτι που θέλουμε να επενδύσουμε, που δεν είναι σύνηθες εκτός εξαιρέσεων στην Ελλάδα
Η τιμή που μου έκανε να μου παραδώσει τα ηνία της ΑΕΚ, θυμίζοντας πως είναι η μεγάλη του αγάπη και το παιδί του, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη».

Ποιος είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα enwsi.gr, δραστηριοποιείται επίσης και στα ποντοπόρα πλοία, όπως και ο αδερφός του Αντώνης, με διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες.
Με 29 ταχύπλοα πλοία και ανταποκρίσεις σε 50 νησιά, η SeaJets είναι η κορυφαία εταιρία στον τομέα της. Η SEAJETS πραγματοποιεί περισσότερες από 400 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Βόλο με τελικούς προορισμούς τις Κυκλάδες και το Αιγαίο.
«Η πορεία της SEAJETS στη ναυτιλία ξεκινά το 1989 και μετά την επίσημη είσοδό της στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας από το 2002 συνεχίζει απρόσκοπτη έως και σήμερα διαθέτοντας έναν υπερσύγχρονο στόλο πλοίων υψηλής ταχύτητας», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.



Original 21 για Μελισσανίδη: Οπαδέ και δημιουργέ… σε ευχαριστούμε – Δεν υπάρχει τέλος, Αεκάρα για πάντα

Η Original 21, ο πιο γνωστός σύνδεσμος φίλων της ΑΕΚ, είπε το δικό της «αντίο» στη σημερινή ημέρα που σηματοδοτήθηκε από το «αντίο» του Δημήτρη Μελισσανίδη.
Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Original αναφέρει:
«Η ιστορία γράφεται με πράξεις και οι πράξεις σου περνάνε στο πάνθεον της ιστορίας της μεγάλης σου, της μεγάλης μας αγάπης.
Της ΑΕΚ.
Άφησες κληρονομιά βαριά που από μόνη της είναι εγγύηση για το μέλλον.
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ πρόεδρε, οπαδέ και δημιουργέ…
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !
Δεν υπάρχει τέλος …όλα είναι μια συνέχεια.
ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης