Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στη Γαλλία - Στο Παρίσι ο CAC 40 -1,33%, ο DAX -0,65%

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στη Γαλλία - Στο Παρίσι ο CAC 40 -1,33%, ο DAX -0,65%
Sell off στα γαλλικά ομόλογα
Διέγραψαν τα πρωινά κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω φημών για παραίτηση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron, εάν ηττηθεί το κόμμα του στις επικείμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,68%, στις 18.369 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,98%, στις 8.147 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.789 μον. με απώλειες 1,33%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 33.874 μον. με πτώση 1,93%.
 Capture_182.JPG
Οι μετοχές του λιανεμπορίου ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 0,6%, καθώς η εξόρυξη υποχωρεί κατά 1%.
Τα στοιχεία για την απασχόληση στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανακοινώθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι ο αριθμός των μισθωτών αυξήθηκε κατά 0,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, αλλά το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,4% από 4,3% σε τριμηνιαία βάση.
Η ετήσια αύξηση των μισθών εξαιρουμένων των μπόνους διατηρήθηκε στο 6% τους τρεις μήνες από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας μια πιθανή ανησυχία για την Τράπεζα της Αγγλίας καθώς εξετάζει πότε θα μειώσει τα επιτόκια, σημειώνει το CNBC.
Οι περιφερειακές αγορές υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς οι traders αντέδρασαν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην απόφαση του Γάλλου προέδρου Macron να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αφού το δεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός σημείωσε ισχυρά κέρδη.

Πτώση στα γαλλικά ομόλογα

Πανικός επικράτησε στη γαλλική αγορά ομολόγων, λόγω των φημών για παραίτηση του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, μετά την απόφαση του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Τα γαλλικά ομόλογα σημείωσαν πτώση, οδεύοντας προς το μεγαλύτερο διήμερο άλμα των αποδόσεων μετά την πανδημία.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, παράγοντες της αγοράς επεσήμαναν εικασίες ότι ο Macron ετοιμαζόταν να ανακοινώσει την παραίτησή του, κάτι που διαψεύστηκε γρήγορα από πρόσωπο που βρίσκεται κοντά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (12/6/2024) για να παρουσιάσει την προεκλογική του εκστρατεία.
Η απόδοση των 10ετών τίτλων, γνωστών ως OATs, σημείωσε άλμα 8 μονάδων βάσης στο 3,31%, θέτοντάς τα σε τροχιά για τη μεγαλύτερη διήμερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2020. Το sell off διεύρυνε το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων στις 64 μονάδες βάσης, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο σε επίπεδο κλεισίματος.

Η προσοχή στη Fed

Η προσοχή της αγοράς στρέφεται πλέοα στην τελευταία απόφαση της Fed για τα επιτόκια και τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου, που θα δημοσιευθούν την Τετάρτη.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικό τεστ για τις αγορές, ειδικά μετά την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση της Παρασκευής που συνέχισε να υποδηλώνει ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αναβάλει τη μείωση των επιτοκίων.
Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη συχνότητα των μειώσεων των επιτοκίων.
Οι αγορές τιμολογούν μόνο μία μείωση επιτοκίων φέτος, τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης