Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Να ανοίξει ο διάλογος με ΠΑΣΟΚ

Παππάς: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Να ανοίξει ο διάλογος με ΠΑΣΟΚ
«Η ΝΔ έχει υποστεί μία καθίζηση πρωτοφανή»
Σχετικά Άρθρα
Στην ανάγκη συγκρότησης μιας ευρύτατης εκλογικής συμμαχίας αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, εκτιμώντας ότι πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «η Ν.Δ. έχει υποστεί μία καθίζηση πρωτοφανή, είμαστε μόνο έναν χρόνο μετά τις εκλογές».
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής», επεσήμανε ότι «εμείς δεν πετύχαμε τον στόχο που είχαμε βάλει, αυτό είναι προφανές, καταφέραμε βέβαια να φύγουμε από τη ζώνη του 10% που μας είχαν οι δημοσκοπήσεις στην αρχή της χρονιάς».
Σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα μήνυμα από τους προοδευτικούς πολίτες, οι οποίοι αξιώνουν να τελειώσει ο εμφύλιος και ο αλληλοσπαραγμός μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων και να αναζητηθούν συγκλίσεις».
Όπως τόνισε, «σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις πέραν του Macron στη Γαλλία προχωράνε στη συγκρότηση ενός εκλογικού μετώπου ενόψει των βουλευτικών εκλογών που προκηρύχθηκαν, αυτό είναι ένα παράδειγμα ότι είναι άλλο πράγμα η συγκρότηση και η ιστορικότητα των κομμάτων και άλλο πράγμα η εκλογική τακτική. Η εκλογική τακτική μπορεί να σχεδιάζεται με βάση μια ύψιστη, μείζονα ανάγκη η οποία αφορά την ιστορική συγκυρία».
Υπογράμμισε ότι «αυτή η ανάγκη είναι η απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρξει μία ευρύτατη εκλογική συμμαχία».
Αναφερόμενος στη Νέα Αριστερά, είπε ότι «έχει υποστεί μια τεράστια αποδοκιμασία της επιλογής διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει έδρες που υπέκλεψε από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να τις παραδώσει».
«Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ως συγκροτημένα κόμματα οφείλουν να ανοίξουν διαδικασίες διαλόγου οι οποίες να εκκινούν από βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις», με ορίζοντα και στόχο μια εκλογική συμπόρευση, τόνισε ο κ. Παππάς.
«Θεωρώ προφανές το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος», επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται μια ευρύτατη συμπόρευση δυνάμεων για να μπορέσει να ανοίξει σύντομα η προοπτική της πολιτικής αλλαγής».
Ο κ. Παππάς εξέφρασε τη διαφωνία του με τους κ.κ. Τεμπονέρα και Κοτσακά, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της διεξαγωγής συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «δεν βλέπω να τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και θεωρώ ότι πρέπει να τεθεί».
«Αυτό που πρέπει να τεθεί επί τάπητος είναι η υλοποίηση μιας στρατηγικής που θα ανοίγει το πολιτικό παιχνίδι» επέμεινε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης