Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Μάταιες οι προσπάθειές της Δύσης να διατηρήσει την ηγεμονία μέσω μεθόδων εκβιασμού και παράνομων κυρώσεων

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Μάταιες οι προσπάθειές της Δύσης να διατηρήσει την ηγεμονία μέσω μεθόδων εκβιασμού και παράνομων κυρώσεων
Η Ρωσία προτάσσει την ανάγκη για άμεσο τερματισμό της ισραηλινής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας
Το αυξημένο ενδιαφέρον για ένταξη στα BRICS, ο καταστροφικός προστατευτισμός των ΗΠΑ και η συνθήκη μεταξύ Ρωσίας και Ιράν μονοπώλησαν ως θέματα τη συνέντευξη Τύπου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των BRICS στο Nizhny Novgorod.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Lavrov, το ενδιαφέρον για συνεργασία με τους BRICS αυξάνεται…
«Ο αριθμός των κρατών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο έργο μας αυξάνεται σταθερά και φτάνει ήδη τις τρεις δωδεκάδες.
Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης».
Οι περισσότερες αντιπροσωπείες στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών BRICS τόνισαν «την καταστροφική φύση της εγωιστικής πολιτικής του εμπορικού προστατευτισμού που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους».
Σύμφωνα με τον Lavrov, όλο και περισσότεροι συμμετέχοντες «μιλούν για την ανάγκη μεταρρύθμισης των υφιστάμενων συστημάτων παγκόσμιας διακυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του παγκόσμιου Νότου».
Η Δύση δεν πρόκειται να χτίσει γέφυρες συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα: «Χρησιμοποιούν τούβλα για να χτίσουν τείχη.
Επίσης προσπαθούν να χτυπήσουν όσους δεν τους ακούνε».
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία δεν περιχαρακώνεται, σε αντίθεση με τη Δύση, η οποία δεν συνειδητοποιεί ότι «οι προσπάθειές της να διατηρήσει την ηγεμονία μέσω μεθόδων εκβιασμού, παράνομων κυρώσεων, τελεσιγράφων και ακόμη και στρατιωτικής βίας είναι καταδικασμένες σε αποτυχία».

Ουκρανία

Η Δύση διαθέτει «εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ στο καθεστώς του Κιέβου για να συνεχίσει τον πόλεμο» εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει ένα «εξαιρετικά ασήμαντο ποσό χρηματοδότησης» που διατίθεται για βιώσιμη ανάπτυξη.
Είναι απαραίτητο να απομακρυνθούμε από μονομερείς πρωτοβουλίες για την Ουκρανία και «να προωθήσουμε μια συνολική διευθέτηση, και όχι σαν και αυτή στην Ελβετία, που προσφέρει μια εντελώς άδεια, άχρηστη, αδιέξοδη φόρμουλα ειρήνης.
Ταυτόχρονα, προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης, «είναι απαραίτητο να επιστρέψει το ουκρανικό καθεστώς στη νομιμότητα.
Ο Zelensky δεν μπορεί να διαπραγματευτεί ως πρόεδρος, έχει εκπέσει».

Για Ιράν

Σχετικά με τις εργασίες για μια συνθήκη μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Ιράν, ο Lavrov είπε πως το κείμενο της συμφωνίας είναι έτοιμο, αλλά η Τεχεράνη πρέπει να εκτελέσει αρκετά διαδικαστικά βήματα.
«Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη».
Η Ρωσία, σε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Ali Bagheri Kani, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της σε αυτό το έγγραφο, «το οποίο έχει σχεδιαστεί για να φέρει τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ιράν σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο».

Για την επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα

Η Ρωσία προτάσσει την ανάγκη για άμεσο τερματισμό της ισραηλινής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας και επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος στις αρχές της δημιουργίας δύο κρατών.
Οι ισραηλινές μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων στο Νουσεϊράτ είναι απαράδεκτες: «Θεωρώ απαράδεκτο να θυσιάζονται εκατοντάδες άνθρωποι που δεν είναι ένοχοι για να σωθούν άλλοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης