Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vulin (Αντιπρόεδρος Σερβίας): Σημαντική η συνεργασία με τη Μόσχα στον τομέα της ασφάλειας – Η Σερβία εξαρτάται από το ρωσικό αέριο

Vulin (Αντιπρόεδρος Σερβίας): Σημαντική η συνεργασία με τη Μόσχα στον τομέα της ασφάλειας – Η Σερβία εξαρτάται από το ρωσικό αέριο

Η Σερβία επαινεί τη συνεργασία με τη Μόσχα στον τομέα της ασφάλειας

Σχετικά Άρθρα

Ο αντιπρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vulin επαίνεσε τη συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της ασφάλειας, τονίζοντας τη συνεχή αμοιβαία υποστήριξη στη διεθνή σκηνή, σε δήλωσή του την Τρίτη (11/6/2024).
Ο Vulin, ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, έκανε τα σχόλια μετά από συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εσωτερικών Vladimir Alexandrovich Kolokoltsev στη Μόσχα, όπως ανέφερε μια κυβερνητική πηγή.
Ο Kolokoltsev ενημέρωσε τον Vulin για «προσπάθειες περιορισμού της συμμετοχής της Ρωσίας σε διεθνείς αστυνομικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών αποκλεισμού της από την Ιντερπόλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο Σέρβος είπε ότι η καταπολέμηση του διεθνούς εγκλήματος δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τη Ρωσία.
Τα μέτρα που στρέφονται κατά της Μόσχας «βλάπτουν τα συμφέροντα της καταπολέμησης του εγκλήματος και μειώνουν την αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης των διεθνών εγκληματικών ομάδων», πρόσθεσε.
Η Σερβία βρίσκεται στην αναμονή για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2012, αλλά η βαλκανική χώρα εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ρωσικό αέριο.
Ενώ το Βελιγράδι καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα Ηνωμένα Έθνη, αρνείται να επιβάλει κυρώσεις στο Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης