Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγγυήσεις ΝΑΤΟ σε Ουγγαρία: Εθελοντικές οι όποιες ενέργειες εκτός του εδάφους της Συμμαχίας

Εγγυήσεις ΝΑΤΟ σε Ουγγαρία: Εθελοντικές οι όποιες ενέργειες εκτός του εδάφους της Συμμαχίας
Η Ουγγαρία δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός του Νατοϊκού εδάφους είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban
Το ΝΑΤΟ έδωσε τις απαραίτητες εγγυήσεις στην Ουγγαρία ότι οι όποιες ενέργειες της Συμμαχίας εκτός του νατοϊκού εδάφους θα είναι εθελοντικές.
Αυτό υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban μετά τις συνομιλίες που είχε με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Zήτησα από τον γενικό γραμματέα να καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εκτός του εδάφους του ΝΑΤΟ, με βάση τους κανόνες του ΝΑΤΟ και τις παραδόσεις μας, μπορεί να είναι μόνο εθελοντική.
Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα στις σημερινές διαπραγματεύσεις, και έτσι η Ουγγαρία έλαβε τις εγγυήσεις που χρειάζεται» επισήμανε ο Orban.
O Orban ενημέρωσε την Συμμαχία πως η Ουγγαρία δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εκτός του εδάφους της Συμμαχίας.
Από την πλευρά του, ο Stoltenberg ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ουγγαρία ώστε να μην εμποδίσει τις προσπάθειες της Συμμαχίας να ενισχύσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία.
«Ο πρωθυπουργός Orban και εγώ συμφωνήσαμε ότι η Ουγγαρία δεν θα εμποδίσει τους άλλους συμμάχους να δεσμευτούν να υποστηρίξουν οικονομικά την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον συντονισμό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Διευκρίνισε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ουγγρικά κονδύλια και προσωπικό για την στήριξη του Κιέβου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης