Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, μετά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο -0,17% ο Dow Jones, ο Nasdaq +0,34%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, μετά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο -0,17% ο Dow Jones, ο Nasdaq +0,34%
Ο δείκτης τιμών παραγωγού στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη υποχώρησε οριακά τον Μάιο στο 2,2% ετησίως από το 2,3%
Μεικτά πρόσημα παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Πέμπτη 13/6 μετά τη δημοσίευση της έκθεσης για τον πληθωρισμό χονδρικής.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,17% στις 38.647 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο +0,23% στις 5.433 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,34% στις 17.667 μον.
φασδφσδαφσαδ.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές της Broadcom σημείωσαν άνοδο 12,27% καθώς ο κατασκευαστής ημιαγωγών ξεπέρασε τις προσδοκίες για το δεύτερο τρίμηνο ενώ ανακοίνωσε split 10 προς 1.
Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της Dave & Buster's Entertainment κατέγραψαν πτώση 10,94% αφού τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας έχασαν τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη υποχώρησε οριακά τον Μάιο στο 2,2% ετησίως από το 2,3%, αλλά την ώρα που η μέση εκτίμηση των αναλυτών προέβλεπε αύξηση στο 2,5%.
Ακόμα καλύτερη ήταν η μηνιαία σύγκριση, καθώς ο δείκτης τον Μάιο παρουσίασε μείωση 0,2% σε σχέση με Απρίλιο έναντι της μηνιαίας αύξησης 0,5% που είχε παρουσιάσει ένα μήνα και πριν αλλά και της πρόβλεψης των αναλυτών για μικρή αύξηση 0,1% και τώρα.
Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας εκτινάχθηκαν κατά 13.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 242.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουνίου, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας θα διαμορφωθεί πολύ χαμηλότερα, στις 225.000.

Σημειώνεται ότι τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στη χονδρική των ΗΠΑ έρχονται μία ημέρα μετά την επίσης θετική έκθεση για τον γενικό πληθωρισμό, του δείκτη τιμών καταναλωτή, που έδειξε επιβράδυνση στο 3,3% ετησίως από το 3,4% σε ευρύτερο επίπεδο και στο 3,4% από το 3,6% στο δομικό, αλλά και την απόφαση της Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο εύρος του 5,25% - 5,5%.
«Η Fed άφησε την πολιτική αμετάβλητη, αλλά συνεχίζει να κρατά ανοιχτή την πόρτα για μειώσεις επιτοκίων φέτος» έγραψε ο James McCann, αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος στην abrdn.
«Η καθοδική έκπληξη στον πληθωρισμό ήταν πιο ενθαρρυντική και, με τα περισσότερα μέλη να θέλουν μία ή δύο περικοπές, δεν θα εκπλαγούμε αν βλέπαμε τις τιμές της αγοράς να συνεχίζουν να φλερτάρουν με πολλαπλές μειώσεις επιτοκίων φέτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης