Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο κυνήγι του … σταυρού ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος - Οι επιχειρηματίες που στηρίζουν τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΕΒ

Στο κυνήγι του … σταυρού ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος - Οι επιχειρηματίες που στηρίζουν τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΕΒ
Ανοικτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με καλεσμένους την «αφρόκρεμα» της επιχειρηματικότητας
Και οι επιτυχημένοι θέλουν σταυρό προτίμησης όταν είναι υποψήφιοι και στήνονται κάλπες.
Ο λόγος για τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος την ερχόμενη Τρίτη 18 Ιουνίου θα ζητήσει την ψήφο των μελών του ΣΕΒ για να αναδειχθεί στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ.
Οι κάλπες των Ευρωεκλογών είναι παρελθόν και από τους 1300 υποψήφιους εκλέχτηκαν μόνο 21 με σταυρό προτίμησης, αναδεικνύεται ότι οι κάλπες είναι μεγάλο βάρος για τους υποψηφίους.
Χαρακτηριστική είναι η φράση του Πύρρου Δήμα που έλεγε κατ ‘ιδίαν.
«Εγώ μπορώ να σηκώσω 200 κιλά αλλά οι άλλοι μπορούν να σηκώσουν 200 κιλά γα μένα.
Τελικά οι ψηφοφόροι δεν σήκωσαν τα βάρη του «σταυρού» για τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί ως Ευρωβουλευτής.
Από την πλευρά του ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος με την πορεία του ως επιχειρηματίας και περίπου 25 χρόνια ως «υπάλληλος» στο ΣΕΒ, εκδήλωσε την επιθυμία να διεκδικήσει την προεδρία.
Ο νικητής της κάλπης του ΣΕΒ χρειάζεται σταυρούς για να εκλεγεί.
Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΕΒ Σπύρος Θεοδωρόπουλος διοργάνωσε ανοικτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με καλεσμένους την «αφρόκρεμα» της επιχειρηματικότητας.

Οι επιχειρηματίες που στηρίζουν τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο

Ανάμεσα στους επιχειρηματίες ήταν ο Ευάγγελος Μυτιληναίος (Metlen), ο Μιχάλης Στασινόπουλος (Viohalco), ο Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean), o Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ), ο Μάρκος Βερέμης (Big Pi Ventures), η Ράνια Αικατερινάρη η οποία μάλιστα προορίζεται για πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής και άλλα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας.
Η κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο υποψήφιο του ΣΕΒ.
Στην προεκλογική εκδήλωση τέθηκαν πολλά ζητήματα με τον κ. Θεοδωρόπουλο να εστιάζει στην απλούστευση των εργασιακών, αλλά και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγικής βάσης.
Πάντως οι ερωτήσεις και τοποθετήσεις που έθεσαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ήταν το ενεργειακό κόστος αλλά και στα εργασιακά.
Το νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις κάλπες θα πρέπει να είναι το ίδιο αντιπροσωπευτικό όπως ισχύει και τώρα, τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επιτροπές που σήμερα δουλεύουν στο σύνδεσμο επεξεργάζονται πάρα πολλά θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμος.
Πρόσθεσε ότι ο ΣΕΒ είναι ο μεγαλύτερος κοινωνικός εταίρος και βασικός συνομιλητής της κυβέρνησης.
Απαντώντας εμμέσως στις αιχμές περί "κλειστού” συνδέσμου, ο κ. Θεοδωρόπουλος ξεκαθάρισε ότι η πλειοψηφία των θεμάτων που χειρίζεται ο ΣΕΒ αφορά όλα τα μέλη, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των μελών του Συνδέσμου και ότι αυτή η πετυχημένη πορεία πρέπει να συνεχιστεί.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης