Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση της Τουρκίας στην Ελβετία: Συμμετοχή της Ρωσίας σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Παρέμβαση της Τουρκίας στην Ελβετία: Συμμετοχή της Ρωσίας σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
Η Τουρκία υπέρ ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή της Ρωσίας
Η Τουρκία θα διαμηνύσει στους ηγέτες της ειρηνευτικής συνόδου κορυφής του Σαββατοκύριακου στην Ελβετία ότι μια συνάντηση με την παρουσία τόσο του Κιέβου, όσο και της Μόσχας, θα αποφέρει περισσότερα αποτελέσματα, δήλωσε τουρκική διπλωματική πηγή, σύμφωνα με το Sky News.
Ο υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan θα συμμετάσχει μαζί με άλλους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής, στην οποία η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί, για να επαναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, την έκκληση της Τουρκίας για ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Η σύμμαχος στο ΝΑΤΟ Τουρκία προσπάθησε να διατηρήσει καλές σχέσεις τόσο με το Κίεβο, όσο και με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια του πολέμου, προσφερόμενη να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες ή να μεσολαβήσει.
"Ο Fidan θα επισημάνει ότι μια σύνοδος κορυφής στην οποία συμμετέχουν όλες οι πλευρές έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να φέρει αποτελέσματα", δήλωσε η πηγή στο Reuters.
Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και της παρέχει στρατιωτική υποστήριξη, αλλά αντιτίθεται επίσης στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης