Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαύρος (MRB): Η ιστορία με τα ομόφυλα άφησε ουλές, πείραξε το ανοσοποιητικό σύστημα της κυβέρνησης

Μαύρος (MRB): Η ιστορία με τα ομόφυλα άφησε ουλές, πείραξε το ανοσοποιητικό σύστημα της κυβέρνησης
Εφ΄ όλης της ύλης ανάλυση του Διευθύνοντος Συμβούλου της MRB για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών
Το αποτύπωμα του ανασχηματισμού και οι αναταράξεις που σημειώνονται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μαύρος διευθύνων σύμβουλος της MRB, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτά που γίνονται στην κεντροαριστερά είναι ανακατεμένα με μία γενικότερη απαξίωση του πολιτικού συστήματος στη χώρα.
Το μόνο που μπορώ να σας πω, ότι τα πολιτικά κόμματα, σε επίπεδο βαθμού εμπιστοσύνης ως θεσμοί και με βάση τις πρόσφατες τάσεις, είναι στο κάτω εν τρίτο μεταξύ 31 θεσμών.
Άρα λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι όταν γίνονται αναταράξεις και γενικώς σε μια χώρα η οποία είναι ανθρωποπαγής ή προσωποπαγής, που σημαίνει ότι ένα κόμμα δεν στηρίζεται τόσο στην ιδεολογία του, όσο στο ποιος είναι αρχηγός και ποιος ηγείται, εκεί μπερδεύονται τα πράγματα ακόμα περισσότερο.
Ένα πρώτο στίγμα το είδαμε ήδη στις εκλογές, στις ευρωεκλογές, όπου φτάσαμε σε επίπεδο αποχής 60%. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος στρέφεται αλλού και αυτοί που απομένουν μέσα σε αυτούς που ψηφίζουν στρέφονται προς τα δεξιά και όσο πιο δεξιά γίνεται, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Μπορεί και να το δούμε ένα δίπολο δεξιάς ακροδεξιάς, γιατί ξέρετε ότι γίνεται αυτό που γίνεται και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, κάνει τις χώρες ή αν θέλετε τους λαούς να γίνονται πιο εθνοκεντρικοί.
Με λίγα λόγια η Ε. Ε. έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλους τους πολίτες και ο κόσμος θέλει να ξανασυσπειρωθεί πίσω στην πατρίδα του.
Αυτό δεν είναι καλό και θέλει και άλλου είδους αρχηγούς, όπως καταλαβαίνετε, μετά ως αντίκτυπο όλα αυτά τα πράγματα και εκεί το πράγμα θα μπλέξει για το ποιος είναι ικανός να εκλεγεί ως αρχηγός.
Δηλαδή ήπιες φιγούρες και ήρεμες φιγούρες, οι οποίες λένε τα πράγματα με έναν ειρμό, με μια αφηγηματική και να οργανωθούμε και ελάτε να αγαπηθούμε κλπ. δεν θα μπορούν να έχουν λόγο και θα θέλουμε γκροτέσκες περσόνες για να μπορούν να αισθάνονται οι άνθρωποι ότι κάποιος τους εκφράζει.
Παραδείγματος χάρη, επειδή έχω συνεργαστεί στις προηγούμενες εκλογές τους και στην Αλβανία με τον κύριο Ράμα.
Καταλαβαίνετε ότι τώρα η κατάσταση έτσι όπως έχει γίνει, δεν μου επιτρέπεται να συνεργάζομαι με τον κύριο Ράμα, αλλά ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει σε ηγέτες αυτού του τύπου.
Αυτό λοιπόν το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί πάραυτα είναι να μη χαθούν τα κριτήρια στις ήρεμες περσόνες.
Αλλά δυστυχώς δεν βλέπω ήρεμες περσόνες οι οποίες να μπορούν να συνεπάρουν τους Έλληνες».

Το κέντρο

Για το συγκεκριμένο χώρο ο κ. Μαύρος σχολίασε πως: «Θα σας πω το εξής. Οι άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν το κέντρο και το έχουμε ψάξει πάρα πολύ βαθιά, είναι συνήθως άνθρωποι οι οποίοι εκπροσωπούνται, επιλέγουν να λένε εγώ είμαι κεντρώος γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν ίδια πρόσβαση, αισθάνονται ιδεολογικά και προς δεξιότερα καταστάσεις και προς αριστερότερα.
Τις καταστάσεις κατά το δοκούν του συμφέροντος της χώρας, δηλαδή τους κάνει να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια, ότι δεν θα χρειαστεί κάποια στιγμή να κάνουν οβιδιακή αλλαγή για να πάνε από την κεντροαριστερά στην κεντροδεξιά ή αντιστρόφως.
Και είναι μια βολική θέση το κέντρο.
Όμως τελευταία έχουμε προχωρήσει αρκετά και σε ιδεολογικά θέματα που βρίσκονται στο κέντρο, τα οποία έχουν ενοχλήσει τη δεξιά πλευρά της κυβέρνησης.
Η ιστορία με τα ομόφυλα ζευγάρια μπορεί να πέρασε σαν να μην δημιούργησε και πολλούς τριγμούς, όμως άφησε ουλές, πείραξε το ανοσοποιητικό σύστημα της κυβέρνησης.
Και μπορώ να σας πω και πιο θέμα γύρω από τα ομόφυλα ζευγάρια δεν ήταν τόσο το νομοσχέδιο, όσο ήταν η ταχύτητα με την οποία πέρασε δηλαδή, έμοιαζε σαν να υπάρχει μια βιασύνη, ο τρόπος».

Η κυριαρχία Μητσοτάκη

O κ. Μαύρος δήλωσε: «Θα σας πω το εξής, η αντιπολίτευση του κυρίου Μητσοτάκη εξακολουθεί να είναι αδύνατη, έτσι αδύναμη να το πω έτσι.
Όσο η αντιπολίτευση λοιπόν είναι αδύναμη, έχει πολιτικό χρόνο ο κύριος Μητσοτάκης να διορθώσει και να παραμείνει ισχυρά κυρίαρχος. Και δεν είναι δύσκολο αυτό το πράγμα.
Αρκεί να ξανανεβάσει την ενσυναίσθηση, την οποία έδειξε σε κάποιες περιπτώσεις και την οποία καθοδόν είχε μια τάση να τη χάσει με το 41%.
Μπορώ να σας πω δε ότι το βράδυ των εκλογών πολύ πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πήγαν να ανταλλάξουν το 41% με το 158.
Και το μαζέψανε την κρίσιμη στιγμή. Ευτυχώς γιατί είναι ιδιαιτέρως ευφυείς άνθρωποι και αυτοί.
Γιατί αν δε φεύγαμε από το 41 και πηγαίναμε στο 158, διότι την άλλη μέρα το πρωί πάλι εμείς είμαστε κυβέρνηση και μάλιστα με 158 βουλευτές θα είχαμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα».

Η Κεντροαριστερά

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο διευθύνων σύμβουλος της MRB σχολίασε ότι: «Παραπάνω κατακερματισμός δεν γίνεται, είναι νομοτελειακό είτε το δείτε συμπαντικά, γιατί οι σπουδές μου είναι φυσικός, είτε το δείτε πολιτικά, η φυσική τάση των πάντων είναι να κλείνουν τις τρύπες, να κλείνουν τρύπες. Αυτή τη στιγμή δεν κατακερματίζεται και δεν μπορεί να κατακερματιστεί και άλλο η Αριστερά θα διαλυθεί και διαλύσεις στα πολιτικά συστήματα δεν υπάρχουν.
Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είναι καταδικασμένη η κεντροαριστερά να δημιουργήσει πόλο.
Δεν ξέρω αν οι υπάρχοντες ηγέτες στο συγκεκριμένο χώρο είναι ικανοί να ενώσουν, γιατί μπορεί να πεταχτούν περσόνες από το πουθενά και να μην είναι οι γνωστές περσόνες στις οποίες διαβάζουμε είτε δημοσκοπικά είτε σε πρόσφατες εκλογές, είτε οτιδήποτε άλλο.
Αλλά είναι νομοτελειακό να ενωθεί η Κεντροαριστερά.
Καταρχάς, όταν ρωτάμε τον κόσμο γιατί έχουμε βάλει άπειρες ερωτήσεις, όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων για το αν θέλετε να ενωθεί η κεντροαριστερά, τα ποσοστά είναι συντριπτικά, φτάνουν το 80%, ακόμα και δεξιοί άνθρωποι λένε να ενωθεί η κεντροαριστερά, γιατί μόνο καλό θα κάνει και στην κυβέρνηση.
Ο ενδιάμεσος χώρος δεν μπορεί να γίνει ένα πηγάδι χωρίς πάτο που δεν θα υπάρχει τίποτα, θα είναι ένας χυλός εκεί πέρα, Θα ξαναδημιουργηθεί κάποιος πόλος, είναι βέβαιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης