Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβες από Jeremy Corbyn: Τεράστια η επιρροή του ισραηλίτικου lobby στο Εργατικό Κόμμα και τη βρετανική πολιτική σκηνή

Βόμβες από Jeremy Corbyn: Τεράστια η επιρροή του ισραηλίτικου lobby στο Εργατικό Κόμμα και τη βρετανική πολιτική σκηνή
O πρώην ηγέτης των Εργατικών αποκαλύπτει ότι δέχηθκε πιέσεις για να δώσει a priori λευκή επιταγή στις επιθετικές ισραηλινές επιχειρήσεις
Προτού ο Keir Starmer αναλάβει την ηγεσία των Εργατικών, ζήτησε την καθολική υποστήριξη του κόμματος σε μελλοντικές ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο Jeremy Corbyn, πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, σε συνέντευξή του στον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Matt Kennard που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 21/6.
Η δήλωση του Corbyn έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενης συζήτησης για την εξωτερική πολιτική των Εργατικών επί θητείας του, που ήγειρε αιτιάσεις -ιδίως από την πτέρυγα των κεντρώων μπλεριστών- περί ... αντισημιτισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιστορικό στέλεχος της βρετανικής αριστεράς έχει μια μακρά ιστορία υπεράσπισης της ειρήνης και των παλαιστινιακών δικαιωμάτων.
Ερωτηθείς από τον Kennard εάν εξεπλάγη από το επίπεδο υποστήριξης που επιδεικνύουν ο νυν πρόεδρος του κόμματος Starmer και άλλα ανώτερα στελέχη των Εργατικών στην ισραηλινή επιθετικότητα, ο Corbyn απάντησε ότι δεν σοκαρίστηκε, διότι «ξέρω από προέρχονται [σ.σ. ιδεολογικά και πολιτικά] αυτοί οι άνθρωποι».
«Κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά πολωμένης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργατικού Κόμματος, με αντιμετώπισαν και μου είπαν: "Θα αναλάβετε μια γενική δέσμευση ότι εσείς ως αρχηγός του κόμματος και εν δυνάμει πρωθυπουργός θα υποστηρίξετε αυτόματα οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια αναλαμβάνει το Ισραήλ;" », τόνισε χαρακτηριστικά.


«Τεράστια η επίδραση του ισραηλινού lobby στους Εργατικούς και τη βρετανική πολιτική εν συνόλω»

Ο Corbyn δήλωσε ότι η επιρροή της ισραηλινής κυβέρνησης στο κόμμα είναι «τεράστια», όπως και ο αντίκτυπος του φιλο-ισραηλινού lobby στη βρετανική πολιτική στο σύνολό της.
Επιπλέον, επέκρινε τον διάδοχό του για μια συνέντευτή του στο LBC λίγο μετά τις 7 Οκτωβρίου, όπου ο Starmer υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει το «δικαίωμα» να κόψει την παροχή νερού και ρεύματος στη Γάζα ως μέτρο «αυτοάμυνας».
Αυτά τα σχόλια «σόκαραν εντελώς» τον Corbyn, υποστήριξε, διότι «είναι απολύτως σαφές με πτυχή του νόμου -μην μιλήσουμε για ηθική- ότι δεν βομβαρδίζεις σχολεία, δεν περιάζεις τα αποθέματα νερού, δεν διακόπτεις το ρεύμα.
«Σε αντίθεση με την εκτίμηση του Starmer, τέτοιες ενέργειες συνιστούν "έγκλημα πολέμου"», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης