Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρίκη και γενοκτονία στη Γάζα – Οι Ισραηλινοί σκότωσαν περισσότερους από 100 Παλαιστίνιους μέσα σε 24 ώρες

Φρίκη και γενοκτονία στη Γάζα – Οι Ισραηλινοί σκότωσαν περισσότερους από 100 Παλαιστίνιους μέσα σε 24 ώρες
Μέχρι στιγμής από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ, 37.551 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 85.911 τραυματίστηκαν
Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε ισραηλινές επιδρομές και βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας το Σάββατο (22/6/2024).
«Την τελευταία ημέρα, 101 άνθρωποι έπεσαν θύματα της ισραηλινής επιθετικότητας και 169 τραυματίστηκαν», ανέφερε το υπουργείο.
Μέχρι στιγμής από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ, 37.551 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 85.911 τραυματίστηκαν.
Οι εντάσεις ξέσπασαν ξανά στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν μαχητές της Hamas πραγματοποίησαν μια αιφνιδιαστική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας.
Η Hamas περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Al-Aqsa στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Σε απάντηση, το Ισραήλ κήρυξε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. και άρχισε να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στον θύλακα και σε ορισμένα μέρη του Λιβάνου και της Συρίας, ακολουθούμενη από χερσαία επιχείρηση στον θύλακα.
Συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη και στη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης