Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τύμπανα» πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή – Στο πλευρό της Hezbollah ιρακινές οργανώσεις, με στήριξη από Ιράν

«Τύμπανα» πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή – Στο πλευρό της Hezbollah ιρακινές οργανώσεις, με στήριξη από Ιράν
Ο κόσμος της Μέσης Ανατολής ενώνεται εναντίον του Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Χιλιάδες μαχητές από ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Μέση Ανατολή, δηλώνουν έτοιμοι να πάνε στον Λίβανο για να βοηθήσουν τη Hezbollah στη μάχη με το Ισραήλ, εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί σε πόλεμο.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Associated Press, ορισμένες από αυτές τις ομάδες έχουν ήδη οργανώσει επιθέσεις κατά του Ισραήλ και των συμμάχων του από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ με Hamas -στις 7 Οκτωβρίου 2023. Οι ένοπλες οργανώσεις από τον αποκαλούμενο «άξονα αντίστασης» αναφέρουν ότι θα σταματήσουν να πολεμούν μόνο όταν το Ισραήλ τερματίσει την επίθεσή του στη Γάζα κατά της συμμάχου τους, τη Hamas.
«Θα [πολεμήσουμε] ώμο με ώμο με τη Hezbollah» αν ξεσπάσει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος, δήλωσε στο Associated Press -στη Βαγδάτη- ένας αξιωματούχος μιας ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν στο Ιράκ, επιμένοντας να μιλήσει υπό τον όρο της ανωνυμίας. Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Μάλιστα, ο αξιωματούχος, μαζί με έναν άλλο από το Ιράκ, δήλωσε ότι ορισμένοι σύμβουλοι από το Ιράκ βρίσκονται ήδη στον Λίβανο.
Επίσης, ένας αξιωματούχος ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν, επιμένοντας επίσης στην ανωνυμία, είπε ότι μαχητές της Popular Mobilization Forces του Ιράκ, τη Fatimiyoun του Αφγανιστάν, τη Zeinabiyoun του Πακιστάν και τους Houthis, θα μπορούσαν να μεταβούν στον Λίβανο για να λάβουν μέρος σε έναν πόλεμο.
Ο Qassim Qassir, ειδικός στη Hezbollah, συμφώνησε ότι οι τρέχουσες μάχες βασίζονται κυρίως στην υψηλή τεχνολογία, όπως η εκτόξευση πυραύλων και δεν χρειάζονται μεγάλο αριθμό μαχητών. Αλλά αν ένας πόλεμος ξεσπούσε και διαρκούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Hezbollah μπορεί να χρειαστεί υποστήριξη εκτός Λιβάνου, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης