Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Ουκρανία): Ο πόλεμος δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς να λογοδοτήσει η Ρωσία

Podolyak (Ουκρανία): Ο πόλεμος δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς να λογοδοτήσει η Ρωσία
Σύμβουλοι παρουσίασαν στον Donald Trump ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς να λογοδοτήσει η Ρωσία, ξεκαθάρισε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, απαντώντας στο σχέδιο του Donald Trump ότι το Κίεβο θα λάβει περισσότερα αμερικανικά όπλα μόνο αν προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες.
Η Ουκρανία έχει σαφή την αντίληψη ότι οποιοδήποτε σχέδιο για τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία θα πρέπει να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και η ειρήνη θα πρέπει να είναι δίκαιη, δήλωσε ο Podolyak.
Το Reuters μετέδωσε σήμερα 25/6 ότι οι σύμβουλοι παρουσίασαν στον Donald Trump ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία -αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές- σύμφωνα με το οποίο θα ειπωθεί στην Ουκρανία ότι θα λάβει περισσότερα αμερικανικά όπλα μόνο αν προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες.
Ο Mykhailo Podolyak δήλωσε ότι το «πάγωμα» του πολέμου, ο οποίος διανύει αυτή τη στιγμή τον 28ο μήνα του, στις σημερινές γραμμές του μετώπου θα είναι «παράξενο», καθώς η Ρωσία έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και βρίσκεται σε ουκρανικό έδαφος. «Η Ουκρανία έχει απολύτως σαφή κατανόηση κι αυτό διατυπώνεται στην ειρηνευτική φόρμουλα που πρότεινε ο πρόεδρος Zelensky, αναφέρεται σαφώς εκεί - η ειρήνη μπορεί να είναι μόνο δίκαιη και η ειρήνη μπορεί να βασίζεται μόνο στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε σε διαδικτυακή του συνέντευξη.
Επανέλαβε επίσης την ουκρανική θέση, απορρίπτοντας τους όρους κατάπαυσης του πυρός που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος ως παράλογους.
Ο Vladimir Putin έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο εάν το Κίεβο συμφωνήσει να παραδώσει το σύνολο τεσσάρων περιοχών στα ανατολικά και τα νότια που διεκδικεί η Μόσχα.
«Το σχέδιο του Putin είναι απολύτως γελοίο», κατέληξε ο Podolyak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης