Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ - Τα μηνύματα σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Μητσοτάκης: Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ - Τα μηνύματα σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία
«Δεν ξεκινήσατε καλά παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες. Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο» είπε για τη Βόρεια Μακεδονία ο πρωθυπουργός
«Βαδίζουμε ανανεώνοντας το δυναμικό μας, λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ. Προχωράμε με ενότητα, διεύρυνση και ανανέωση», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κομματος στην Ολομέλεια της Βουλής, στέλνοντας παράλληλα και ξεκάθαρα μηνύματα στη Βόρεια Μακεδονία και στην Αλβανία.
«Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια» , είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μάλιστα ότι η συνεδρίαση συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου 2023.
Υπογράμμσε πως «πήραμε μια ηχηρή εντολή από τους πολίτες να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας. Η εντολή αυτή ισχύει στο ακέραιο και μετά τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα δεν καταγράφει το στόχο που είχαμε θέσει, αλλά καταγράφει την καθαρή υπεροχή της ΝΔ».
Με φόντο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να ερμηνεύσουμε τη στάση των ψηφοφόρων , κυρίως αυτών που απείχαν, στο όνομα των δικών μας αδυναμιών», καθώς όσοι απείχαν «συνειδητά επέλεξαν να μην εμπιστευτούν άλλη πολιτική δύναμη».
«Έχουμε διπλό στόχο. Οι νέοι ευρωβουλευτές μας πρέπει να ενδυναμώσουν την εθνική φωνή στης Βρυξέλλες. Από την άλλη, η κυβέρνηση και κοινοβουλευτική ομάδα με χειροπιαστά αποτελέσματα να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε και προσθεσε ότι «ξεκινά αύριο ένας νέος 5ετής ευρωπαϊκός κύκλος με επιλογές οι οποίες θα έχουν άμεσες εθνικές επιρροές, από μία πιο ευέλικτη η Kοινή Aγροτική Πολιτική που θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της πράσινης μετάβασης, με ένα τρόπο που δεν θα υπονομεύσει τελικά την ίδια την βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, μέχρι τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τους περισσότερους πόρους που θα χρειαστούμε σαν Ευρώπη για τη διαχείριση της πρόκλησης της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, από την ενίσχυση των επιχειρήσεών μας και τα ζητήματα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, μέχρι την οικοδόμηση μίας ενιαίας άμυνας για την ήπειρό μας».

Ψευτοδιλήμματα τα περί δήθεν στροφής προς κέντρο ή δεξιά

«Έχουμε ένα χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα. Και να μείνουμε μακριά από σύννεφα που θολώνουν το τοπίο, όπως δήθεν ψευτοδιλήμματα περί δήθεν στροφής προς το κέντρο, προς τα δεξιά. Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά. Και είμαστε μακριά από ξεπερασμένες ταμπέλες που στην εποχή μας μάλλον έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις ρίζες μας, αν όμως το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους», ξεκαθάρισε.
Κάνοντας αναφορά στην αντιπολίτευση σχολίασε ότι «η διαχείριση των αδιεξόδων ή των αρχηγικών φιλοδοξιών τους είναι δική τους υπόθεση. Δικό μας χρέος οι λύσεις στις ανάγκες των πολιτών».
m2_18.JPG
Έχουμε μία 3ετία μπροστά μας

«Εχουμε μία 3ετία που αποτελεί αρκετό πολιτικό χρόνο που μας επιτρέπει να διορθώσουμε πράγματα και να ξεδιπλώσουμε το κυβερνητικό μας έργο», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που «μόνο αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει», στη μείωση της φορολογίας και στην φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, για να δοθεί ένα βοήθημα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα ενισχύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Ποια συμφέροντα υπηρετούμε εμείς; Υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν θα κατεβάσουμε τον πήχυ των φιλοδοξιών μας, έστω κι αν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα γίνεται συχνά αλεξικέραυνο για την αδυναμία της καθημερινής ζωής. Πολλές φορές και άδικα», τόνισε.
«Θα κρατήσουμε το βλέμμα χαμηλά και τους στόχους μας ψηλά. Εκλογές θα έχουμε το 2027 και αυτή η νίκη θα είναι μια νίκη όλων» υπογράμμισε.
Απευθυνόμενος στην ΚΟ είπε πως «καμία ψήφος δεν είναι δεδομένη και κανένα ποσοστό αυτοδυναμίας δεν έχει μόνιμο ιδιοκτήτη και σταθερή διάρκεια. Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων διεκδικείται από τη δική μας δράση, ημέρα με την ημέρα», ενώ «η αλήθεια είναι η ασπίδα μας και δόρυ μας η συλλογική δράση».

Για Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Μπελέρη

«Δεν ξεκινήσατε καλά» είπε για τη Βόρεια Μακεδονία ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι ο Φρ. Μπελέρη πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Ευρωβουλευτής και να μην εμποδιστεί.
«Δεν ξεκινήσατε καλά παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες. Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία. Η χθεσινή απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη φέρνει την Αλβανία αντιμέτωπη με το ευρωκοινοβούλιο συνολικά. Ο Φρέντι Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής. Γνωρίζουν τα Τίρανα ότι οτιδήποτε άλλο θα δυσχεραίνει τον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας. Τα ευρωπαϊκά όνειρα του κ. Ράμα περνούν από μία ελληνική παροιμία: “Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί”», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης