Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Τρομακτική η δήλωση του Ισραήλ ότι δεν υπάρχουν άμαχοι στη Γάζα - Τρομοκράτες από... τριών ετών

Lavrov (Ρωσία): Τρομακτική η δήλωση του Ισραήλ ότι δεν υπάρχουν άμαχοι στη Γάζα - Τρομοκράτες από... τριών ετών
Η Μόσχα ελπίζει ότι το Ισραήλ θα ακούσει τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα
Tρομακτική χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, τη δήλωση Ισραηλινού αξιωματούχου ότι στη Γάζα δεν υπάρχουν άμαχοι και ότι όλοι είναι τρομοκράτες εκεί από την ηλικία των τριών ετών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις στο 10ο διεθνές ακαδημαϊκό και εμπειρογνωμόνων φόρουμ Primakov Readings ο Lavrov επέστησε την προσοχή "στην τραγωδία που παρατηρείται στη Γάζα και στο έδαφος της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής".
Υπενθύμισε ότι η Μόσχα "καταδίκασε αμέσως την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 και τάχθηκε κατηγορηματικά κατά των μεθόδων που επέλεξε η ισραηλινή ηγεσία για την καταπολέμηση των τρομοκρατών, παραβιάζοντας έτσι όλους τους δυνατούς κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου".
"Ήμουν πολύ ενοχλημένος όταν το Ισραήλ και [οι ηγέτες του] άρχισαν να υποστηρίζουν ότι αυτές οι μέθοδοι είναι απολύτως δικαιολογημένες", δήλωσε ο Lavrov.

Τρομοκράτες από... τριών ετών

Αναφέρθηκε επίσης σε έναν Ισραηλινό αξιωματούχο ο οποίος, όταν η παγκόσμια κοινότητα ζήτησε να μην πληγούν οι άμαχοι στη Γάζα, είπε κάτι σαν "δεν υπάρχουν άμαχοι εκεί, είναι όλοι τρομοκράτες που ξεκινούν από την ηλικία των τριών ετών".
"Αυτά είναι τρομερά λόγια", δήλωσε ο Lavrov.
Η Μόσχα ελπίζει ότι το Ισραήλ θα ακούσει τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα, δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης