Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιος θα διορίσει τον Γάλλο Επίτροπο στην Κομισιόν; «Στον αέρα» o εκλεκτός του Macron, Thierry Breton

Ποιος θα διορίσει τον Γάλλο Επίτροπο στην Κομισιόν; «Στον αέρα» o εκλεκτός του Macron, Thierry Breton
Η Le Pen υποστηρίζει ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα έχει την εξουσία να ορίσει τον επόμενο επίτροπο, αν χάσει τις εκλογές
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Thierry Breton βρίσκεται στη μέση μιας διελκυστίνδας μεταξύ του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και της Marine Le Pen του  Εθνικού Συναγερμού (RN) - απόδειξη του πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η συμβίωση, αν το RN κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές.
Ο Macron κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να διορίσει εκ νέου τον Breton.
Αλλά η Le Pen αντέδρασε την Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα έχει την εξουσία να ορίσει τον επόμενο επίτροπο, αν χάσει τις εκλογές.
Πρόσθεσε ότι "ο κ. Breton δεν υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της θητείας του".
Κατά ειρωνικό τρόπο, σημειώνει το Politico, ο Breton κατηγορήθηκε συχνά τα τελευταία πέντε χρόνια ότι ήταν ο άνθρωπος του Παρισιού στις Βρυξέλλες, προωθώντας τη γραμμή της Γαλλίας και προστατεύοντας τις βιομηχανίες της χώρας.

«Προνόμιο του πρωθυπουργού»

«Είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να διορίζει τον Ευρωπαίο επίτροπο, όχι του προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε σχετικά η Le Pen στο CNews την Παρασκευή.
Ερωτηθείσα εάν ήταν κατά του σχεδίου του Macron για ανανέωση της θητείας του Breton, απάντησε λιτά, μα αφοπλιστικά: «Φυσικά».
Τις τελευταίες ημέρες, μαίνεται μια δημόσια διαμάχη μεταξύ του κόμματος Le Pen και του προέδρου Macron για το ποιος θα αποφασίσει τι, μετά τις εκλογές — συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής πολιτικής και της επιλογής για τον επόμενο Επίτροπο της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης