Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Το υπουργείο Ανάπτυξης θα πρωταγωνιστήσει στην δημιουργία ενός βιώσιμου και παραγωγικού μοντέλου

Θεοδωρικάκος: Το υπουργείο Ανάπτυξης θα πρωταγωνιστήσει στην δημιουργία ενός βιώσιμου και παραγωγικού μοντέλου
«Επιτυχημένο παράδειγμα ξένης επένδυσης της ΤΕΧΑΝ στην Ελλάδα»
Σχετικά Άρθρα
Το υπουργείο Ανάπτυξης θα πρωταγωνιστήσει στην δημιουργία ενός βιώσιμου και παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
«Θέλουμε να αναπτύξουμε ένα πλέγμα πολυεπίπεδων δράσεων και κινήτρων που θα ενισχύουν τις επιχειρήσεις και θα δημιουργούν ένα ελκυστικό περιβάλλον επενδύσεων, με στόχο η Ελλάδα να προσελκύσει νέα κεφάλαια -κυρίως από το εξωτερικό ώστε να εισρεύσουν νέα χρήματα στη ελληνική οικονομία- τα οποία θα μοχλεύσουν ακόμη περισσότερα κεφάλαια», είπε μεταξύ άλλων, ενώ σηνέχισε:
«Το πιο σημαντικό μέρος των κεφαλαίων και επενδύσεων αυτών, θα πρέπει να αφορά στην πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία». Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης που ανέλαβε πριν περίπου 10 ημέρες, είναι υπεύθυνο – εκτός από το εμπόριο και το τιτάνιο αγώνα του κατά της ακρίβειας και του θέματος του κόστους ζωής – για τους τομείς της βιομηχανίας, της έρευνας και της τεχνολογίας.
Καθένας από τους παραπάνω τομείς, συνδέονται στενά με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, υπογράμμισε. Και για το λόγο αυτό, η νέα ηγεσία του υπουργείου θα δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτούς τους τομείς. Όπως είπε, οι επενδύσεις στην βιομηχανία, την καινοτομία και την τεχνολογία θα πρέπει ν’ αναπτυχθούν δυναμικά, έτσι ώστε να φέρουν νέες και καλύτερες αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αλλά και αυξημένα έσοδα για το ελληνική κράτος, μέσα από τ’ αυξημένα έσοδα και κέρδη που θα έχουν οι επιχειρήσεις αυτές.
Στην πολιτική ωστόσο, θα πρέπει εκτός από τα λόγια να υπάρχουν και οι πράξεις, ειδικά στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας. Έφερε δε ως παράδειγμα μιας τέτοιας έμπρακτης επιβεβαίωσης της σταθερής προσήλωσης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πράσινη ανάπτυξη και κυκλική οικονομία την αμερικανική επένδυση της ΤΕΧΑΝ στη χώρα μας. Η επένδυση αυτή που έγινε στο τέλος του 2019 στην χώρα μας, δημιούργησε το πρώτο, εκτός ΗΠΑ, εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας για την ανακύκλωση υλικών. Η πρώτη μονάδα αυτή εγκαινιάσθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ο κ. Θεοδωρικάκος τον είχε συνοδεύσει ως υπουργός Εσωτερικών όπως επίσης και από τον «πολύ καλό φίλο» -όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος- τον αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.
Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η πολιτική αυτή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο είναι συνεπής, αλλά έχει ήδη μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν ελκυστικό προορισμό με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία, την κοινωνία, αλλά και το περιβάλλον. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης