Τελευταία Νέα
Speculator

Σκάνδαλο - σοκ: Βόμβα Αυγενάκη 3 δισ. στον ΟΠΕΚΕΠΕ με ολίγον από ΣΥΡΙΖΑ - Πάρτι απάτης στην Κρήτη και άρση διαπίστευσης ΕΕ

Σκάνδαλο - σοκ: Βόμβα Αυγενάκη 3 δισ. στον ΟΠΕΚΕΠΕ με ολίγον από ΣΥΡΙΖΑ - Πάρτι απάτης στην Κρήτη και άρση διαπίστευσης ΕΕ
Κομπίνες για να εισπραχθούν κοινοτικές ενισχύσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία - Ο ρόλος του τεχνικού συμβούλου
Σχετικά Άρθρα
Βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό άφησε πίσω του ο Λευτέρης Αυγενάκης με τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ. 
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το πολύπαθο εθνικό απόθεμα ενισχύσεων εξαϋλώθηκε καθώς ο πρώην Υπουργός και πλέον εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, φρόντισε να γίνει εστία προνομίων. 
Διαφήμιζε ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΘΑ ξεμπλοκάρει ΑΦΜ για να δοθούν επιδοτήσεις σε αγρότες που δεν τις εδικαιούντο ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ.
Ειδικά στην Κρήτη, το θέμα έχει τεράστιες διαστάσεις που ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία και δολοπλοκία. 

Το ερώτημα είναι πως υπήρξαν δηλώσεις εκτάσεων που, ενώ ανήκαν στο δημόσιο, να δηλώνονται χωρίς έγγραφα ως καλλιεργούμενες για να εισπράξουν κάποιοι επιτήδειοι επιδοτήσεις που δεν δικαιούντο, αφού ούτε ζώα είχαν ούτε σε καμία πώληση προϊόντος προέβησαν.
Η απάντηση φαίνεται να βρίσκεται σε κύκλωμα στο οποίο μετέχει εταιρία πληροφορικής η οποία έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους στοιχεία και τα οποία εικάζεται ότι εκχωρούνταν με το αζημίωτο στους επιτήδειους, τόσο για να μην τα δηλώνουν άλλοι όσο και να μην μπαίνουν στον έλεγχο. 

Σα μην φτάνουν όλα αυτά, έχει γίνει άρση της διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία διαπιστώνει ότι δεν είναι ανεξάρτητος στη λειτουργία του και υπάρχουν ζητήματα κενών στη διαχειριστική επάρκεια.
Η άρση της διαπίστευσης έγινε στις 11 Ιουνίου και το αργότερο στις 11 Σεπτεμβρίου ο νέος Υπουργός Κώστας Τσιάρας θα πρέπει να αποστείλει επιστολή στην ΕΕ.

Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι εφ’ όσον δεν βρεθεί λύση, πράγμα που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, τα χρήματα που έχουν δοθεί στους αγρότες να καλυφθούν εν συνόλω από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Υπάρχει όμως τέτοια δυνατότητα; Προφανώς όχι, όταν μιλάμε για λογαριασμό 3 δισ. ευρώ και όταν η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ήδη εξετάζει τα έργα και τις ημέρες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όχι μόνο του κυρίου Αυγενάκη αλλά και αρκετών εκ των προκατόχων του φτάνοντας έως το 2018.
Και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, καθώς ηεξαΰλωση του εθνικού αποθέματος ξεκινά από το 2018.

Τι κοινό είχαν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ  σε αυτό το σκάνδαλο; 
Τον ίδιο τεχνικό σύμβουλο που κανόνιζε τις παρανομίες με το αζημίωτο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης