Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz έπληξε ταυτόχρονα 12 πυραύλους HIMARS MLRS… σε 8 δευτερόλεπτα

Το Ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz έπληξε ταυτόχρονα 12 πυραύλους HIMARS MLRS… σε 8 δευτερόλεπτα
Σύμφωνα με στρατιώτη, ο στόχος καταρρίφθηκε με επιτυχία σε εμβέλεια περίπου 90 χιλιομέτρων, το πυραυλικό σύστημα πραγματοποίησε σταθερή παρακολούθηση και νίκησε τον στόχο σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την τοποθεσία της εγκατάστασης.
Το πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz έπληξε ταυτόχρονα 12 πυραύλους HIMARS MLRS στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο διοικητής του τμήματος αντιαεροπορικών πυραύλων της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης Lev.
«Όχι πολύ καιρό πριν εργαζόμασταν σε ένα μεγάλο πακέτο HIMARS MLRS - υπήρχαν περίπου 12-16 στόχοι, αυτό το συγκρότημα το αντιμετώπισε με επιτυχία, κανένας από τους στόχους δεν έφτασε στον στόχο του.
Δεν ήταν δύσκολο για το συγκρότημα τόσο να αποσυναρμολογηθεί όσο και να χτυπήσει το HIMARS», είπε ο διοικητής του πυραυλικού συγκροτήματος.

Στόχος σε εμβέλεια περίπου 90 χιλιομέτρων

Σύμφωνα με τον στρατιώτη, ο στόχος καταρρίφθηκε με επιτυχία σε εμβέλεια περίπου 90 χιλιομέτρων, το πυραυλικό σύστημα πραγματοποίησε σταθερή παρακολούθηση και νίκησε τον στόχο σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την τοποθεσία της εγκατάστασης.
Από τη στιγμή της ανίχνευσης έως το χτύπημα του στόχου σε κανονική λειτουργία, το πυραυλικό σύστημα δεν περνάει περισσότερο από 8 δευτερόλεπτα και στις συνθήκες του συγκεκριμένου εδάφους στη ζώνη αεράμυνας, ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από 1,5 έως 3 δευτερόλεπτα, ανεξάρτητα από την εγκατάσταση τρόπος λειτουργίας: αυτόματη ή με τη συμμετοχή χειριστή.
«Το κύριο πλεονέκτημα των πυραύλων αυτού του συγκροτήματος είναι ότι είναι εξοπλισμένο με ειδική κεφαλή, με αποτέλεσμα όλοι οι στόχοι που κάνουν ελιγμούς να γίνονται εύκολος στόχος», πρόσθεσε ο διοικητής του τμήματος.

Το συγκρότημα διαθέτει αυτόνομο σύστημα τροφοδοσίας - δεν υπάρχει εξάρτηση από εξωτερικές πηγές.

Η διαίρεση αυτού του πυραυλικού συστήματος έχει μια σημαντικά μακρινή διασπορά στο έδαφος μεταξύ των εγκαταστάσεων και η θωρακισμένη καμπίνα αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια του πληρώματος.
Το πυραυλικό σύστημα έχει έναν εντελώς αυτόνομο, μοναδικό στο είδος του τρόπο λειτουργίας στόχου.
«Η αυτόματη λειτουργία αυτού του συγκροτήματος λειτουργεί εξαιρετικά καλά».
Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν επιτυχώς από το S-350 Vityaz είναι οι πύραυλοι ATACMS MLRS, καθώς και τα εχθρικά αεριωθούμενα UAV, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης