Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθώος ο πρωταθλητής του 2004, Βασίλης Τσιάρτας – Κατέπεσαν οι κατηγορίες των ΛΟΑΤΚΙ και η πρωτόδικη απόφαση με τον αντιρατσιστικό

Αθώος ο πρωταθλητής του 2004, Βασίλης Τσιάρτας – Κατέπεσαν οι κατηγορίες των ΛΟΑΤΚΙ και η πρωτόδικη απόφαση με τον αντιρατσιστικό
Στο εξής θα μπορούμε να αναπνέουμε και να εκφραζόμαστε περισσότερο ελεύθερα
Σχετικά Άρθρα
Αθώος κηρύχθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας για ανάρτησή του στο Facebook το έτος 2017, κατά τη χρονική περίοδο της ψήφισης του νόμου για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.
Τότε είχε γκρεμιστεί το σύμπαν.
Τώρα που αθωώθηκε, σιγήν ιχθύος.
Το μελανό αυτό σημείο που αποδεικνύει ότι τα ΜΜΕ δεν θέλουν να σε ενημερώσουν αλλά να ελεγξουν την σκέψη σου επεσήμανε ο Τηλέμαχος Χορμοβίτης σε ανάρτηση του στο Facebook.

Εκεί σημείωσε:

«Νοέμβριος 2022:
ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάζεται πρωτόδικα με τον αντιρατσιστικό νόμο για “τρανσφοβικές” δηλώσεις.
Tα πρωινάδικα κάνουν πάρτι και στο google βρίσκεις δεκάδες άρθρα που επιχαίρουν με την καταδικαστική απόφαση.
Ιούλιος 2024:
o Βασίλης Τσιάρτας αθωώνεται ομόφωνα από το Εφετείο για την ίδια υπόθεση.
Τα πρωινάδικα δεν ασχολούνται καν με το θέμα και η αναζήτηση στο google μου βγάζει
“Your search did not match any news results”.
Όχι, δεν προωθούν το woke αφήγημα τα ΜΜΕ μας.
Ιδέα σας είναι».

Ο πρωταθλητής του 2004 σημείωσε:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη πηγή πληροφόρησης για την αθώωση ήταν ο ίδιος ο λογαριασμός του Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος την ημέρα της αθώωσης έγραψε:
Σε μια σημαντική για εμένα ημέρα, είκοσι (20) χρόνια από τον αξέχαστο ημιτελικό με την Τσεχία στο Euro 2004, είχα μια ακόμη μεγαλύτερη, προσωπική ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ νίκη.
Το δευτεροβάθμιο ποινικό δικαστήριο με αθώωσε ΟΜΟΦΩΝΑ από την κατηγορία της «δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους», με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο (άρ. 1 Ν. 927/1979, όπως τροποποιήθηκε με το άρ. 1 Ν.4285/2014).
Η σημερινή ημέρα είναι κομβικής σημασίας για την ελευθερία έκφρασης (άρθρο 10 ΕΣΔΑ) αλλά και για την προστασία των παιδιών.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνηγόρους υπεράσπισής μου, κκ. Χαράλαμπο Φιλιππούση, Κυριάκο Κώτσογλου, αλλά και τον μάρτυρα υπεράσπισης Φαήλο Κρανιδιώτη, για την προσωπική και νομική στήριξη.
Εκφράζω και από εδώ την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική ποινική δικαιοσύνη η οποία έστω και σε δεύτερο βαθμό προστάτευσε την ελευθερία έκφρασης.
Στο εξής θα μπορούμε να αναπνέουμε και να εκφραζόμαστε περισσότερο ελεύθερα.
Υ.Γ. Συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας ήταν ο διάσημος κύριος Β. Σωτηρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης