Τελευταία Νέα
Διεθνή

O trader - θρύλος Henrik Zeberg προειδοποιεί: Ετοιμαστείτε για το μεγαλύτερο κραχ από το 1929, πτώση σοκ στα χρηματιστήρια

O trader - θρύλος Henrik Zeberg προειδοποιεί: Ετοιμαστείτε για το μεγαλύτερο κραχ από το 1929, πτώση σοκ στα χρηματιστήρια
Σε καιρούς μεγάλης ύφεσης μάς στέλνει ο θρύλος του trading, Henrik Zeberg...
Να προετοιμαστούμε για κραχ προτρέπει ο θρύλος του trading, Henrik Zeberg, προσθέτοντας πως έρχεται πτώση σοκ.
Πράγματι, η εκτίμηση του Zeberg δεν φαντάζει εξωπραγματική, δεδομένου ότι τα σενάρια για ύφεση, που έχουν αρχίσει να εξυφαίνονται από το 2022, πληθαίνουν…
Πιο αναλυτικά, ο μακροοικονομολόγος σε πρόσφατο post του στο X (πρώην Twitter) προειδοποίησε ότι η απάντηση της Fed στην «επιβράδυνση της οικονομίας» καθυστερεί σημαντικά, γεγονός που καλλιεργεί το έδαφος για το μεγαλύτερο οικονομικό κραχ από το 1929.
Ο Zeberg υπογράμμισε τις ανησυχίες του σχετικά με την εστίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στον πληθωρισμό, ο οποίος υποστηρίζει ότι αποτελεί δείκτη υστέρησης στον επιχειρηματικό κύκλο.
Ο εμπειρογνώμονας προέβλεψε ότι η ενδεχόμενη έγχυση ρευστότητας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα οδηγήσει προσωρινά την αγορά σε ένα απότομο και μη βιώσιμο ράλι και, στη συνέχεια, το δ’ τρίμηνο του 2024, θα υπάρξει σημαντική ύφεση.
«Η Fed θα σπεύσει για διάσωση – αλλά θα είναι ήδη πολύ αργά.
Οι ιδιοφυΐες εστιάζουν στον “πληθωρισμό”, που είναι ένας δείκτης υστέρησης στον επιχειρηματικό κύκλο.
Η μεγαλύτερη συντριβή από το 1929 έρχεται!» έγραψε…

Δείκτης μη μεταποιητικών δεικτών νέων παραγγελιών

Συγκεκριμένα, ο Zeberg στήριξε την πρόβλεψή του στον μη μεταποιητικούς δείκτες του ISM για τις ΗΠΑ, οι οποίοι αποκαλύπτουν ένα μοτίβο που προηγείται της σημαντικής ύφεσης της αγοράς - τονίζει τις ομοιότητες μεταξύ των προηγούμενων οικονομικών κραχ και των τρεχουσών τάσεων.
image-14-1024x476.png
Τα δεδομένα που κοινοποιήθηκαν από τον αναλυτή εντόπισαν περιόδους που προηγήθηκαν σημαντικών συντριβών, ακολουθούμενων από απότομες μειώσεις.
Αυτές οι φάσεις πριν από τη συντριβή χαρακτηρίζονται από πτώση νέων δεικτών παραγγελιών, υποδηλώνοντας επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.
Στο παρόν πλαίσιο, τα δεδομένα αποτυπώνουν παρόμοια εμφάνιση ενός μοτίβου πριν από τη συντριβή.
Οι δείκτες έχουν καθοδική τάση, υποδηλώνοντας επιβράδυνση των νέων παραγγελιών τόσο στη μεταποιητική όσο και στη μη μεταποιητική δραστηριότητα, γεγονός το οποίο ευθυγραμμίζεται με την πρόβλεψη του Zeberg ότι η οικονομία ήδη επιβραδύνεται.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) κατά τις προηγούμενες περιόδους πριν από τη συντριβή έπεσε κάτω από το 50, σηματοδοτώντας εξασθένηση της ορμής.
Επί του παρόντος, ο RSI κινείται και πάλι γύρω από το ίδιο κρίσιμο επίπεδο, υποδηλώνοντας ότι η δυναμική της αγοράς μειώνεται.

Αγορές blown-off top

Η πρόβλεψη του Zeberg για μια εκτόξευση πριν από μια μεγάλη συντριβή καθρεπτίζει μια απότομη αλλά βραχύβια άνοδο μετά από παρέμβαση της Federal Reserve.
Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε επίσης πριν από προηγούμενες μεγάλες πτώσεις, όπου οι προσωρινές εγχύσεις ρευστότητας οδήγησαν σε ράλι, τα οποία ακολούθησαν κραχ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Zeberg υποστήριξε ότι η οικονομία των ΗΠΑ προετοιμάζεται για ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης