Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή - κόλαφος στις ΗΠΑ: Υπερ-χορηγοί και στελέχη Δημοκρατικών απαιτούν την απόσυρση Biden - Πανικός στον Λευκό Οίκο

Επιστολή - κόλαφος στις ΗΠΑ: Υπερ-χορηγοί και στελέχη Δημοκρατικών απαιτούν την απόσυρση Biden - Πανικός στον Λευκό Οίκο
«Σε αυτή τη σημαντική στιγμή για τη χώρα μας, είναι καιρός να εξασφαλίσετε την κληρονομιά σας περνώντας τη δάδα» διαμηνύουν στον Αμερικανό πρόεδρο
Ο άλλοτε εκλεκτός της πολιτικής ελίτ των ΗΠΑ και του αμερικανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος Joe Biden, πλέον δέχεται αφόρητες πιέσεις για να αποσυρθεί από την κούρσα, καθώς 168 επιφανείς προσωπικότητες και mega-χορηγοί του Δημοκρατικού κόμματος ζητούν με επίσημη επιστολή την απόσυρσή του, αποκαλύπτει η Washington Post. 
Μάλιστα, οι συντάκτες της επιστολής -μεταξύ άλλων υπερ-χορηγοί, επιχειρηματίες, δημόσιες προσωπικότητες- υποστηρίζουν ότι η πιθανή επιστροφή του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου Donald Trump στο ανώτατο κρατικό αξίωμα εγκυμονεί «βαθύτατους κινδύνους» για τη χώρα.
Κατά τη γνώμη τους, η επιστροφή των Ρεπουμπλικανών θα επιφέρει «παγκόσμια και εσωτερική αστάθεια, εγκατάλειψη συμμάχων, νόθευση του καπιταλισμού, πολιτική ανταπόδοση και περαιτέρω παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών και άλλων ευπαθών κοινωνικών κατηγοριών».
«Σε αυτή τη σημαντική στιγμή για τη χώρα μας, είναι καιρός να εξασφαλίσετε την κληρονομιά σας περνώντας τη δάδα όπως έκανε ο George Washington», τονίζεται στην επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Η δημόσια συζήτηση στις ΗΠΑ σχετικά με τις υποτυπώδεις σωματικές και διανοητικές δυνατότητες του Biden να κυβερνά ουσιαστικά ξεδιπλώηθκε μετά το καταστροφικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου στην Ατλάντα για τον Δημοκρατικό πρόεδρο, το οποίο ήταν το πρώτο ντιμπέιτ στην ιστορία των ΗΠΑ μεταξύ νυν και πρώην προέδρου.
Το CNN ανέφερε ότι η απόδοση του Biden προκάλεσε πανικό στο Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ το NBC αποκάλεσε την διατήρηση του Biden στην κούρσα ως «συλλογική αυτοκτονία» των Δημοκρατικών. 

Αποκάλυψη Axios: Πανικός ακόμα και στον στενό πυρήνα του Λευκού Οίκου για την κατάσταση του Biden

Ακόμα και η ηγετική ομάδα του Λευκού Οίκου, δηλαδή το στενό επιτελείο του προέδρου Biden, ανησυχεί την υγεία του και την ικανότητά του να συνεχίσει την καμπάνια για μια δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ, αποκαλύπτει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Axios.
«Όλοι είναι μίζεροι και οι ανώτεροι σύμβουλοι του προέδρου είναι σαν τους έχει καταπιεί μαύρη τρύπα. Ακόμα κι όταν προσπαθήσουν να εστιάσουν στο κυβερνητικό έργο, τίποτα δεν μπορεί να τους παρηγορήσει», μετέφερε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο δίκτυο.
Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε πραγματικά να κατευνάσει τις ανησυχίες θα ήταν ένα σημάδι από τον πρόεδρος ότι μπορεί πραγματικά να ηγηθεί αυτής της εκστρατείας.
«Οτιδήποτε άλλο μοιάζει με "Σαββατοκύριακο στου Bernie" όσον αφορά τον στενό κύκλο συνεργατών του που προσπαθεί να τον στηρίξει», υποστήριξε με νόημα ένας ανώτερος αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, αναφερόμενος στην κωμωδία του Χόλιγουντ Weekend at Bernie's, στην οποία οι δύο βασικοί χαρακτήρες καλούνται να χρησιμοποιήσουν κάθε είδους κόλπα για να μεταφέρουν το ήδη νεκρό αφεντικό τους ως ζωντανό, μέσα από ένα μεγάλο πλήθος...
Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 5 Νοεμβρίου.
Ο Biden και ο Ρεπουμπλικανός Donald Trump έχουν ήδη εξασφαλίσει το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα αντίστοιχα.
Οι υποψηφιότητές τους θα εγκρίνονταν επίσημα στα εθνικά κομματικά συνέδρια των Ρεπουμπλικανών (τον Ιούλιο) και των Δημοκρατικών (τον Αύγουστο).
Ωστόσο, μετά την πανωλεθρία του Biden στο προεκλογικό debate με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, που διεξήχθη στις 27 Ιουνίου, οι φωνές που τον καλούν να εγκαταλείψει, ανάμεσα σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνεργάτες, πληθαίνουν ... επικίνδυνα.
Οι Δημοκρατικοί ψάχνουν απεγνωσμένα ένα πρόσωπο ικανό να αντικαταστήσει τον παραπέοντα ηγέτη τους.
Έτσι, αναδύεται στο πολιτικό προσκήνιο το όνομα της Kamala Harris, η οποία ωστόσο σε όλα τα πιθανά σενάρια, εμφανίζεται στις σφυγμομετρήσεις να ηττάται από τον Trump.

αχιοσ_βιδεν_1.JPG

Θέμα Biden θέτουν και οι Δημοκρατικοί βουλευτές - «Θα χάσουμε και το Κογκρέσο!»

Εν μέσω αυτού του κλίματος πολιτικού πανικού, δεκάδες Δημοκρατικοί βουλευτές ετοιμάζονται να ζητήσουν, με επιστολή τους, την απομάκρυνση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden από την προεδρική κούρσα, στον απόηχο της συντριβής του στο debate, αλλά και των αυξανόμενων ανησυχιών για τη διανοητική κατάσταση του πρόεδρου.
Τη σχετική εξέλιξη αποκάλυψε το Bloomberg, επικαλούμενο ανώτερο εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Κόμματος.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια κίνηση πανικού από το Δημοκρατικό κόμμα εξαιτίας των ανησυχιών ότι η υποψηφιότητα του Biden θα μπορούσε, πλην της προεδρίας, να τους κοστίσει και τον έλεγχο του Κογκρέσου.
Ο αξιωματούχος, τον οποίο επικαλέστηκε το Bloomberg, διευκρίνισε ότι η επιστολή θα υπογραφεί από Δημοκρατικούς που διεκδικούν την επανεκλογή τους σε παραδοσιακά προπύργια του κόμματος, καταδεικνύοντας έτσι πόσο διάχυτος είναι ο πανικός στο κόμμα.
Το δίκτυο σημειώνει ότι ο νυν Δημοκρατικός πρόεδρος χάνει γρήγορα την υποστήριξη από τους Δημοκρατικούς βουλευτές και υποψηφίους που ανησυχούν ότι η υποψηφιότητα του 81χρονου προέδρου «θα οδηγήσει σε μια σαρωτική νίκη των Ρεπουμπλικανών και σε μια ανεξέλεγκτη προεδρία του Donald Trump».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης