Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vladislav Seleznev (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Η Δύση μπορεί να αλλάξει την απόφαση για την προμήθεια F-16 μετά τα ρωσικά πλήγματα

Vladislav Seleznev (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Η Δύση μπορεί να αλλάξει την απόφαση για την προμήθεια F-16 μετά τα ρωσικά πλήγματα
"Ο κίνδυνος να χάσουμε τα F-16 υπό τις ίδιες συνθήκες, δεδομένης της απόλυτης κυριαρχίας της ρωσικής αεροπορίας είναι μεγάλος", σημείωσε ο αξιωματικός
Οι δυτικές χώρες ενδέχεται να επανεξετάσουν την απόφασή τους να προμηθεύσουν την Ουκρανία με αμερικανικά μαχητικά F-16 μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε αεροδρόμια, δήλωσε στο κανάλι Obozrevatel ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχης Vladislav Seleznev.
«Εάν τώρα χάνουμε τα MiG μας (μαχητικά MiG-29) και τα Su-27 τότε πως οι δυτικοί θα δείξουν εμπιστοσύνη να μας παραδώσουν, τα F-16 που χρειαζόμαστε.
Ο κίνδυνος να χάσουμε τα F-16 υπό τις ίδιες συνθήκες, δεδομένης της απόλυτης κυριαρχίας της ρωσικής αεροπορίας είναι μεγάλος», σημείωσε ο αξιωματικός
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η καθυστέρηση στη μεταφορά αμερικανικών μαχητικών στο Κίεβο μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στους φόβους της Δύσης μετά τα ρωσικά χτυπήματα.
Ο Seleznev επέκρινε επίσης την ηγεσία του ουκρανικού στρατού λόγω του ανεπαρκούς αριθμού αμυντικών δομών, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτρέπουν στη Ρωσία να «καταστρέφει στοχευμένα ακριβά ουκρανικά αεροσκάφη».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε μια πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο Dolgintsevo, όπου κατάφεραν να καταστρέψουν ένα μαχητικό MiG-29, όπλα αεροσκαφών και οχήματα τεχνικής υποστήριξης.
Νωρίτερα, στις 2 Ιουλίου, αναφέρθηκε ομαδικό χτύπημα πυραύλων σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Mirgorod, 5 επιχειρησιακά μαχητικά Su-27 καταστράφηκαν εκεί και δύο αεροσκάφη υπό επισκευή υπέστησαν ζημιές.
Στις 3 Ιουλίου Ρωσικό χτύπημα με πύραυλο Iskander στο αεροδρόμιο της Poltava, καταστράφηκε ένα ελικόπτερο Mi-24 και οχήματα υπηρεσίας αεροπορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης