Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρωτική επέλαση: Στους Ρώσους και η περιοχή Yasnobrodovka

Σαρωτική επέλαση: Στους Ρώσους και η περιοχή Yasnobrodovka
Η ρωσική επέλαση συνεχίζεται στην Ουκρανία
Με ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι απελευθέρωσε το χωριό Yasnobrodovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
«Οι μονάδες μας, μετά από ενεργές συντονισμένες επιχειρήσεις απελευθέρωσαν το χωριό Yasnobrodovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk ενώ βελτίωσαν παράλληλα και την τακτική τους στο μέτωπο», ανέφερε το αρμόδιο τμήμα.
Η ρωσική επέλαση συνεχίζεται στην Ουκρανία.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προελαύνουν στο Chasiv Yar οι ρώσοι

'Οπως έγραφε το BN, ρωσικές δυνάμεις μπορεί να διέσχισαν το κανάλι Siverskyi Donets-Donbas σε μια απροσδιόριστη περιοχή στην κατεύθυνση Chasiv Yar.
Οι μάχες συνεχίστηκαν στο Κανάλι Μικροραίου. βορειοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στην Bohdanivka. βόρεια του Chasiv Yar κοντά στην Kalynivka και στο Hryhorivka, νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στην Andriivka και την Klishchiivka και νότια του Chasiv Yar κοντά στο Bila Hora στις 7 και 8 Ιουλίου.

Κατέλαβαν το Niu York, νότια του Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Toretsk στις 8 Ιουλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 100 μέτρα στο νότιο Niu York (νότια του Toretsk) και έχουν καταλάβει περίπου το 30% του οικισμού.
Οι μάχες συνεχίστηκαν κοντά στο ίδιο το Toretsk νοτιοανατολικά του Toretsk κοντά στο Pivnichne και νότια του Toretsk κοντά στο Niu York.

Προέλαση Ρώσων στην κατεύθυνση Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia εν μέσω συνεχιζόμενων θέσεων στην περιοχή στις 8 Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 7 Ιουλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βορειοδυτικά του Verbove (ανατολικά του Robotyne).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν οριακές πρόσθετες προόδους στην ίδια περιοχή βορειοδυτικά του Verbove.
Οι δεσμεύσεις θέσεων συνεχίστηκαν κοντά στο Robotyne και το Mala Tokmachka (βορειοανατολικά του Robotyne) στις 7 και 8 Ιουλίου.
Οι Ρ.ωσοι πραγματοποίησαν επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης κοντά στη Novoselikva (νοτιοδυτικά της Hulyaipole)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης