Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χυδαία ψεύδη από Ουκρανία και Δύση για το χτύπημα στο Κίεβο – Οι ατράνταχτες αποδείξεις γκρεμίζουν την προπαγάνδα

Χυδαία ψεύδη από Ουκρανία και Δύση για το χτύπημα στο Κίεβο – Οι ατράνταχτες αποδείξεις γκρεμίζουν την προπαγάνδα
Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα πώς μοιάζουν οι ρωσικοί πύραυλοι Kh-101, είναι τελείως διαφορετικοί από αυτούς χτύπησαν την περιοχή κοντά στο νοσοκομείο.
Τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν τα ψεύδη Ουκρανίας και Δύσης περί στοχευμένου χτυπήματος από τη Ρωσία σε ουκρανικές πόλεις και την πρωτεύουσα Κίεβο.
Από το χτύπημα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 28 άνθρωποι.
Στις 8 Ιουλίου, οι Ρωσικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική πυραυλική επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία. Η ουκρανική αεράμυνα απέτυχε και έως και 40 πύραυλοι έπληξαν την ουκρανική πρωτεύουσα και την περιοχή.
Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 13 πυραύλους Kh–101 στο Κίεβο, εκ των οποίων οι 11 φέρεται να καταρρίφθηκαν. Ένας από τους πύραυλους φέρεται να έπληξε απευθείας ένα νοσοκομείο Παίδων, ισχυρίζονται.

Τα βίντεο διέψευσαν αυτούς τους ισχυρισμούς. Ένα από αυτά δείχνει μια σειρά από ρωσικά χτυπήματα στο εργοστάσιο Artyom. Η εγκατάσταση χτυπήθηκε από τουλάχιστον 6 πυραύλους Kh-101. Έτσι, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ψέματα.
Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα πώς μοιάζουν οι ρωσικοί πύραυλοι Kh-101. Είναι τελείως διαφορετικοί από αυτούς χτύπησαν την περιοχή κοντά στο νοσοκομείο.
Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το νοσοκομείο έγινε στόχος πυραύλων της ουκρανικής αεροπορίας και ειδικότερα της NASAMS. Το μόνο ερώτημα είναι εάν ο πύραυλος απέτυχε ή εκτοξεύτηκε σκόπιμα σε μια πολιτική εγκατάσταση γεμάτη παιδιά.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα δυσδιάκριτο κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Παίδων Okhmatdyt, στο Κίεβο. Εκεί βρισκόταν το κέντρο λήψης αποφάσεων των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας.
Οι θέσεις των αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot στο Zhulyany χτυπήθηκαν επίσης στην επίθεση της 8ης Ιουλίου.
Στο Κίεβο, στόχοι χτυπήθηκαν στις περιοχές Solomensky, Goloseevsky, Dneprovsky, Darnytsky, Svyatoshinsky, Desnyansky, Shevchenkovsky, αναφέρει το Strana. Οι υπόγειες αποθήκες του εργοστασίου αεροπορίας Artyom στο κέντρο της πόλης καταστράφηκαν.



Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι υψηλόβαθμοι ειδικοί του ΝΑΤΟ και η επιχειρησιακή ηγεσία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έμεναν στις αποθήκες των εργοστασίων του Κιέβου, τη στιγμή της επίθεσης. Το ουκρανικό κανάλι Telegram Legitimny ανέφερε το ίδιο. Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έπληξαν το κρυμμένο αρχηγείο του «κέντρου λήψης αποφάσεων» των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας (SBU/GUR) και χτύπησαν τρεις φορές την ίδια τοποθεσία, ανέφερε το κανάλι.






Τα γεγονότα

Το βράδυ της 8ης Ιουλίου, σειρήνες ήχησαν σε όλες τις ουκρανικές περιοχές.
Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ως αποτέλεσμα της συνδυασμένης ρωσικής επίθεσης, χτυπήθηκαν στόχοι στο κεντρικό, νότιο και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
Περίπου στις 3 τα ξημερώματα εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα Κίεβο, καθώς και στις περιοχές Zhitomir, Chernihiv, Kharkiv, Odessa, Dnepropetrovsk, Sumy, Poltava, Kherson, Zaporozhie.

Οι μαζικές επιθέσεις ξεκίνησαν ξανά το πρωί.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε διάφορα drones και πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των Iskanders και Kinzhals, για να εντοπίσει τους στόχους, να αποκαλύψει τις περιοχές ανάπτυξης των δυνάμεων αεράμυνας, να καταστρέψει τους στόχους και να επιβεβαιώσει τη ζημιά.
Το απόγευμα, περισσότερα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν στόχους στις περιοχές Dnepropetrovsk και Mykolaiv.

Στις 2 μ.μ., η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε επίσημα ότι οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 30 ρωσικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένου 1 υπερηχητικού Kinzhal, παρά το γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει τα μέσα να καταρρίψει τέτοιους πυραύλους.
Οι άλλοι πύραυλοι που καταστράφηκαν φέρεται να περιελάμβαναν:

3 πύραυλοι Iskander-M,
12 πύραυλοι Kalibr,
11 πύραυλοι Kh-101,
3 βλήματα Kh-59/69.

Τα κραυγαλέα ψέματα των Ουκρανών

Τα κραυγαλέα ψέματα του ουκρανικού στρατού διαψεύδονται από τις φρικτές ζημιές που υπέστη.
Περίπου το μεσημέρι, ουκρανικές πηγές παρακολούθησης και πλάνα από τα σημεία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 20 επιτυχημένες ρωσικές επιδρομές.
Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας δέχτηκε μια από τις πιο μαζικές επιθέσεις που υπέστη από την έναρξη των εχθροπραξιών.
Οι κάτοικοι της περιοχής ξέχασαν την απαγόρευση κινηματογράφησης των χτυπημάτων.
Τα πλάνα επιβεβαίωσαν την καταστροφή πολλών στόχων σε διάφορες περιοχές της πόλης.
Τοπικές πηγές έγραψαν για τα χτυπήματα στις συνοικίες Solomenskiy, Dneprovsky και Goloseevsky της πρωτεύουσας, ενώ οι τοπικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για συντρίμμια αναχαιτισμένων ρωσικών πυραύλων.
Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε επίσημα τουλάχιστον ένα ρωσικό χτύπημα.
Ένας από τους στόχους της ρωσικής επίθεσης ήταν το αεροδρόμιο Zhuliany, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης.
Ο καπνός φάνηκε να υψώνεται στην περιοχή.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, τουλάχιστον ένας εκτοξευτής του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας Patriot χτυπήθηκε.
Επίσης σκοτώθηκαν δυτικοί «στρατιωτικοί σύμβουλοι» που εμπλέκονται πάντα στη λειτουργία αυτών των πολύτιμων συστημάτων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τα πλάνα από την πόλη, ένας ακόμη στόχος καταστράφηκε κοντά στο σταθμό του μετρό Lukyanovskaya.
Ο καπνός επιβεβαίωσε ότι το χτύπημα πιθανότατα έφτασε στο Luch Design Bureau, το οποίο είναι ένας σημαντικός ουκρανός κατασκευαστής εξαρτημάτων για την αμυντική βιομηχανία, ή στις κοντινές εγκαταστάσεις της εταιρείας συμμετοχών Artem, που παράγει τους πυραύλους και άλλα όπλα.
Περισσότερα χτυπήματα αναφέρθηκαν στην περιοχή του εργοστασίου Antonov, το οποίο παράγει αεροπορικό εξοπλισμό.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσης την καταστροφή τριών ενεργειακών υποσταθμών στις περιοχές Goloseevsky και Shevchenko του Κιέβου.
Το ηλεκτρικό δίκτυο υπέστη ζημιά.

Περισσότεροι στόχοι που καταστράφηκαν από τα ρωσικά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα είναι πιθανό να αποκαλυφθούν σύντομα.
Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι ρωσικά UAV είδαν να επιχειρούν πάνω από την πόλη κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων και μετά την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης