Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποθρασύνεται το μιντιακό κατεστημένο των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ - Ο Trump ως.... Hitler προκαλεί αντιδράσεις

Αποθρασύνεται το μιντιακό κατεστημένο των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ - Ο Trump ως.... Hitler προκαλεί αντιδράσεις
Ο ορισμός της φράσης «το τερμάτισαν»
Την οργή και την απαξίωση από Αμερικανούς πολίτες έχει προκαλέσει η εικόνα εξωφύλλου του αμερικανικού ομίλου media «The New Republic», στην οποία εμφανίζεται ο Donald Trump ως Hitler.
Στο άρθρο, υποστηρίζεται πως οι ΗΠΑ θα βυθιστούν στον φασισμό εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024 ο Ρεπουμπλικάνος.
Το περιοδικό ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε την εικόνα για να τονίσει τις ομοιότητες μεταξύ του τρόπου με τον οποίο ο Hilter χρησιμοποίησε τα «εργαλεία της δημοκρατίας για να την καταστρέψει».
Με άλλο λόγια, υποστηρίζουν ότι ο Trump είναι ο Hilter, ένα κουραστικό τροπάριο.
Το περιoδικό αναφέρει τα εξής, σε ανάρτηση για το άρθρο:
«Επιλέξαμε την εικόνα του εξωφύλλου, με βάση μια γνωστή αφίσα της εκστρατείας του Hitler του 1932, για έναν ακριβή λόγο: ότι όποιος μεταφερόταν πίσω στη Γερμανία του 1932 θα μπορούσε πολύ, πολύ εύκολα να είχε εξηγήσει τις υπερβολές του Hitler και να πειστεί ότι οι επικριτές του υπερέβαιναν τη θάλασσα.
Εξάλλου, πέρασε το 1932 κάνοντας εκστρατείες, διαπραγματεύσεις, συνεντεύξεις—όντας ως επί το πλείστον κανονικός πολιτικός. Αλλά αυτός και ο λαός του ορκίστηκαν σε όλη του τη διάρκεια ότι θα χρησιμοποιούσαν τα εργαλεία της δημοκρατίας για να την καταστρέψουν, και μόνο αφού του δόθηκε η εξουσία, η Γερμανία είδε το κίνημά του ολόκληρο.
Σήμερα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε αυτό το εκλογικό έτος με έναν από τους δύο τρόπους. Μπορούμε να το περάσουμε συζητώντας αν ο Trump πληροί τα εννέα ή τα 17 σημεία που ορίζουν τον φασισμό.

Η αντίδραση των χρηστών στα social media ήταν άμεση.
Μεταξύ άλλων, εύστοχο είναι ένα meme που αναφέρει πως «όποιος δεν μου αρέσει είναι ο Hilter».
Η προπαγάνδα απλώς ανακυκλώνεται και κανείς δεν την αγοράζει πια...

«Γραμμή» από Joe Biden

Ο Biden κατηγόρησε  νωρίτερα μέσα στο 2024 τον Trump ότι χρησιμοποιεί τη ρητορική της «ναζιστικής Γερμανίας».
«Μιλάει για το δηλητηριασμένο αίμα των Αμερικανών, χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια γλώσσα με εκείνη που χρησιμοποιούσαν στη ναζιστική Γερμανία», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι ο Trump αρνείται να αποκηρύξει την πολιτική βία.
«Η άμυνα, η προστασία και η διαφύλαξη της δημοκρατίας θα παραμείνουν κεντρικός σκοπός της προεδρίας μου», πρόσθεσε.
Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Joe Biden έχει κατηγορήσει τον Donald Trump ότι «μιμείται» τον Adolf Hitler και τον Benito Mussolini, επειδή χαρακτήρισε «παράσιτα» τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Σε προεκλογική συγκέντρωση, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος είπε ότι «θα εξαλείψει τους κομμουνιστές, τους μαρξιστές, τους φασίστες και τους αλήτες της ριζοσπαστικής αριστεράς που ζουν σαν παράσιτα στη χώρα μας».
Οι δηλώσεις αυτές, ανήμερα της Ημέρας των Βετεράνων, παραπέμπουν στους δικτάτορες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Ο Donald Trump μιμήθηκε το απολυταρχικό λεξικό του Adolf Hitler και του Benito Mussolini», είπε ο Ammar Moussa, ένας εκπρόσωπος της ομάδας του Biden.
Απαντώντας, ένας εκπρόσωπος του Trump χαρακτήρισε «γελοίες» αυτές τις κατηγορίες.
«Αυτοί που αφήνουν τέτοια υπονοούμενα (…) θα συντριβούν όταν ο πρόεδρος Trump επιστρέψει στον Λευκό Οίκο» ανέφερε σε ανακοίνωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Trump συνηθίζει να χρησιμοποιεί «μη πολιτικά ορθή» γλώσσα, συχνά σκοπίμως προκλητική.
Όμως το τελευταίο διάστημα η ρητορική του κλιμακώθηκε και πριν από μερικές εβδομάδες είπε ότι ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Mark Milley ήταν ένοχος για «εσχάτη προδοσία» και σε άλλες εποχές θα είχε εκτελεστεί. Λίγο αργότερα είπε ότι η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό «δηλητηριάζει το αίμα της χώρας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης