Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Υεμένη προειδοποιεί για τις συνέπειες των παραβιάσεων του Ισραήλ στο τέμενος Al-Aqsa – Εισβολείς εμπόδισαν Μουσουλμανική προσευχή

Η Υεμένη προειδοποιεί για τις συνέπειες των παραβιάσεων του Ισραήλ στο τέμενος Al-Aqsa – Εισβολείς εμπόδισαν Μουσουλμανική προσευχή

Το υπουργείο τόνισε ότι αυτές οι παραβιάσεις και ενέργειες αποτελούν μέρος των προσπαθειών του Ισραήλ για την αλλαγή του χαρακτήρα και της πραγματικότητας των ιερών τόπων στο Αλ-Κουντς

Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Υεμένης προειδοποίησε για τις συνέπειες των συνεχιζόμενων παραβιάσεων που διαπράττει η σιωνιστική οντότητα στους ιερούς χώρους του τζαμιού Al-Aqsa.
Το Υπουργείο καταδίκασε έντονα τη συνεχιζόμενη βεβήλωση αυτών των ιερών τόπων.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο κατήγγειλε την εισβολή στις αυλές του τζαμιού Al-Aqsa από σιωνιστές εξτρεμιστές, μεταξύ των οποίων ο Ισραηλινός Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir, ο Ισραηλινός Υπουργός Στέγασης Yitzchak Goldknopf και πολλά μέλη της Κνεσέτ, μαζί με περίπου 2.500 εποίκους.
Αυτοί οι άποικοι ύψωσαν την ισραηλινή σημαία και εμπόδισαν τους πιστούς να εισέλθουν, εν μέσω της κλιμάκωσης των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας που διέπραξε ο «εχθρός» στη Λωρίδα της Γάζας.
Το υπουργείο τόνισε ότι αυτές οι παραβιάσεις και ενέργειες αποτελούν μέρος των προσπαθειών του Ισραήλ για την αλλαγή του χαρακτήρα και της πραγματικότητας των ιερών τόπων στο Αλ-Κουντς και για τον ιουδαϊσμό τους.

Απειλή για τη διεθνή ασφάλεια

Το υπουργείο προειδοποίησε ότι αυτές οι πρακτικές αποτελούν άμεση απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.
Θεώρησε τις αρχές υπεύθυνες για την προστασία των Παλαιστινίων αμάχων ως κατοχική δύναμη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ιδίως τις τέσσερις Συμβάσεις της Γενεύης.
Το υπουργείο κάλεσε τις χώρες που υποστηρίζουν το κράτος του Ισραήλ να λάβουν σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του Ηγέτη της Επανάστασης, Sayyed Abdulmalik al-Houthi, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τα αισθήματα εκατομμυρίων Αράβων, Μουσουλμάνων και ελεύθερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας την ανάγκη να τερματιστεί η επιθετικότητα στη Λωρίδα της Γάζας, άρση της πολιορκίας και επιτρέψτε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, τροφίμων και καυσίμων χωρίς εμπόδια ή απάνθρωπες πολιτικές διαπραγματεύσεις.
Το υπουργείο προέτρεψε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και τον Αραβικό Σύνδεσμο να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να εκπληρώσουν την ευθύνη τους για την προστασία αμάχων και ιερών τόπων στα παλαιστινιακά εδάφη.
Εκατοντάδες παράνομοι Ισραηλινοί έποικοι εισέβαλαν στο τέμενος al-Aqsa, με τον ακροδεξιό ισραηλινό υπουργό Itamar Ben-Gvir να συμμετέχει, πυροδοτώντας νέες εντάσεις με τους Παλαιστίνιους μουσουλμάνους που προσκυνούν στον ιερό χώρο.
Περισσότεροι από 1.600 Ισραηλινοί έποικοι, οι οποίοι ήταν οργανωμένοι σε 13 ομάδες, εισέβαλαν στο τέμενος al-Aqsa στην ιερή κατεχόμενη πόλη al-Quds το πρωί της Τρίτης (13/8/2024), σύμφωνα με το τμήμα υποθέσεων του τζαμιού al-Aqsa, που αναφέρεται επίσης ως Waqf.
Η εισβολή των εποίκων στο τέμενος al-Aqsa ήρθε ως απάντηση στο κάλεσμα εξτρεμιστικών εβραϊκών ομάδων για τον εορτασμό της Tisha B'Av, μια ετήσια εβραϊκή ημέρα νηστείας που σηματοδοτεί την εμφάνιση πολλών καταστροφών στην εβραϊκή ιστορία.
Το Waqf ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εμπόδισαν τους πιστούς να έχουν πρόσβαση στις αυλές του τζαμιού al-Aqsa και ανέπτυξαν σημαντική παρουσία στις εισόδους του για να επιτρέψουν την εισβολή εποίκων στον ιερό ισλαμικό χώρο, που οδήγησε σε συγκρούσεις με Παλαιστίνιους πιστούς.
Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ισραηλινούς έποικους να επιτίθενται σε Παλαιστίνιους πιστούς ενώ φρουρούνται έντονα από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις.
Οι Ισραηλινοί μπήκαν στο τζαμί μέσω της δυτικής πύλης al-Mugharbah, μια διαδρομή που χρησιμοποιείται συχνά κατά τη διάρκεια τέτοιων επιδρομών, και ύψωσαν τη σημαία του καθεστώτος στην είσοδο al-Salsila στο τέμενος al-Aqsa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης