Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Σε ποιες μετοχές δόθηκαν μάχες και ποιες μας οδήγησαν στο χαμηλό ημέρας και στο -0,36%

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Σε ποιες μετοχές δόθηκαν μάχες και ποιες μας οδήγησαν στο χαμηλό ημέρας και στο -0,36%
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Βγήκαν κάποιες πιέσεις στο τέλος και οδήγησαν την αγορά 0,36% χαμηλότερα (χαμηλό ημέρας) και με συναλλαγές στα 70 εκατ. ευρώ. Πτωτικά είχε ανοίξει η Wall Street, ενώ ο DAX στην Ευρώπη είχε ήπια άνοδο. Παρά τη γενικότερη υποτονικότητα, υπήρξαν κάποιες μετοχές που σήμερα σε κρατούσαν… ξύπνιο. Στις τελικές δημοπρασίες δεν ήταν λίγα εκείνα τα βαριά χαρτιά που έκλεισαν σε χαμηλό ημέρας (Viohalco, Τιτάν, ΔΕΗ, Metlen, Σαράντης, Αεροδρόμιο Αθηνών, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ) και μερικά ακόμη που έκλεισαν οριακά υψηλότερα από το χαμηλό τους.

MSCI: Όλα τα λεφτά είναι πού θα πάνε οι εκροές από τη Motor Oil; Σε άλλες μετοχές ή μειώνεται και η στάθμιση της χώρας άρα θα πάνε αλλού.

ΜΟΤΟR OIL: Σορτάρει καθημερινά το Millenium και η μετοχή δεν καταλαβαίνει! Βγαίνει από τον MSCI και κάνει εδώ και μέρες υψηλούς όγκους και σε επίπεδο αξίας συναλλαγών συχνά στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι πρώτη σε όλο το Χ.Α.. Μάλλον την Παρασκευή θα γίνει χαμούλης. Μπορεί να δούμε όγκους πάνω από 4 εκατ. τεμάχια ή και 6 εκατ. τεμάχια. Τόσα είχε κάνει τις τελευταίες φορές που είχε εισαχθεί στο συγκεκριμένο δείκτη. Τεράστιες μάχες σήμερα και τελικά επικράτησαν οι αγοραστές. Μετά από συναλλαγές άνω των 510 χιλ. τεμαχίων με τζίρο 11,1 εκατ. ευρώ (πρώτη σε συναλλαγές), έκλεισε με άνοδο 0,65% και στα 21,80 ευρώ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πάλι τα βρήκε σκούρα κοντά στα 4 ευρώ. Μεγάλος πάντως ο αγοραστής των τελευταίων ημερών, αλλά άμα μπορεί να πάρει και χαμηλότερα, θα το κάνει, δε θα χαρίσει λεφτά. Στα 3,88 ευρώ και στο -1,82% με όγκο 1,6 εκατ. τεμάχια. Στο κλείσιμο ζητούσαν για αγορά 157 χιλ. τεμάχια.

HELLENIQ ENERGY: Θα ανακοινώσει αποτελέσματα μεθαύριο και θα είναι καλά και οι δείκτες θα είναι ελκυστικοί ακόμα και μετά τον υπολογισμό της νέας έκτακτης εισφοράς. Υπερβολική χαρακτηρίζει η Optima Bank την πρόσφατη υποχώρηση λόγω της νέας έκτακτης εισφοράς και θεωρεί πως τα τρέχοντα επίπεδα αποτελούν ελκυστικό σημείο εισόδου. Στα 7,07 ευρώ και στο -0,14%.

CENERGY: Βγήκαν πωλήσεις ξαφνικά προς την τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Προκάλεσαν αίσθηση οι πωλήσεις αυτές καθώς σε λίγο ανακοινώνει αποτελέσματα και η μετοχή υποχώρησε 3,32% και έκλεισε στα 9,61 ευρώ με όγκο άνω των 180 χιλ. τεμαχίων. Κάποιες πληροφορίες έκαναν λόγω για επικείμενη διάθεση μετοχών (placement). 

VIOHALCO: Νέα υποχώρηση σήμερα και είναι πλέον στα 5,75 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Δυνατές και η δικές της απώλειες (-2,29%).

COCA COLA: Η κατά 1,39% άνοδος της μετοχής βοήθησε την αγορά.

EUROBANK: Συνεχίζουν το σκούπισμα οι αγοραστές.

ΕΥΑΘ: Έκοψε μέρισμα σήμερα, αλλά ήταν τόσο μικρό και η μετοχή τόσο πιεσμένη που έκλεισε με άνοδο και θα λέγαμε καλές συναλλαγές. Νομίζουμε πως είναι από τις πλέον υποτιμημένες μετοχές, αφού το 2025 θα δώσει σημαντικά υψηλότερο μέρισμα από τη χρήση 2024 καθώς θα έχει πολύ καλύτερη κερδοφορία από την περσινή. Στα 3,22 ευρώ και στο +0,31% με όγκο 9 χιλ. τεμάχια.

PRODEA: Ποιος είναι αυτός ο κωδικός ή ποιοι είναι που κάθε μέρα πουλάνε 250 τεμάχια στο -9% αλλά η μετοχή έχει να κλείσει σε διαφορετική τιμή από τα 7,15 ευρώ από 9 Ιουλίου;

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξεχώρισε από τα μικρά σήμερα. Προσπαθεί να ανακάμψει και είχε καλό όγκο συναλλαγών. Θα πρέπει να έχουμε όμως κάποιο καλό νέο ώστε να δώσει περισσότερη δύναμη στη μετοχή. Στα 0,3925 ευρώ και στο +3,43% με όγκο πάνω από 110 χιλ. τεμάχια.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Χθες την έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 4,96% και σήμερα επέστρεψε εκεί που ήταν αφού την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 5,22%.

AUSTRIACARD: Εδώ δεν μπορεί με καλό κλίμα στην αγορά, θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό σήμερα; Στο -1,53% και στα 5,21 ευρώ. Περιμένουμε και τα δικά της αποτελέσματα εξαμήνου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης