Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η υποχρεωτική στράτευση στην Κροατία είναι γεγονός – Ο ρόλος της Ουκρανίας και τα… αντιρωσικά αντανακλαστικά

Η υποχρεωτική στράτευση στην Κροατία είναι γεγονός – Ο ρόλος της Ουκρανίας και τα… αντιρωσικά αντανακλαστικά

Αυξήσαμε τους μισθούς των στρατεύσιμων, των υπαξιωματικών και των αξιωματικών

Σχετικά Άρθρα
Η Κροατία θα επαναφέρει δύο μήνες υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας.
Η κίνηση έρχεται στον απόηχο της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας και των αυξημένων εντάσεων στην Ευρώπη μετά την κούρσα εξοπλισμών και τη συσσώρευση στρατιωτικών στα Βαλκάνια, όπου σημειώθηκαν αιματηροί πόλεμοι στη δεκαετία του 1990.
Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την επιστροφή στη στράτευση, η οποία είχε αρχικά ανασταλεί το 2008 όταν η χώρα πέρασε σε εθελοντικό σύστημα.
«Αυξήσαμε τους μισθούς των στρατεύσιμων, των υπαξιωματικών και των αξιωματικών, όχι μόνο τους βασικούς μισθούς τους, αλλά και τα μεροκάματά τους και ό,τι δικαιούνται», δήλωσε ο υπουργός στην κροατική τηλεόραση RTL την Πέμπτη.
«Ο εκσυγχρονισμός και ο εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων προχωρά όπως έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με τη συμφωνία με τους συμμάχους μας και την ηγεσία του ΝΑΤΟ», είπε ο υπουργός.
Πριν από δύο μήνες, όταν ανακοίνωσε το σχέδιο στο κοινοβούλιο, ο υπουργός είπε ότι τα επιδόματα για την εθελοντική στρατιωτική θητεία αυξήθηκαν πρόσφατα στα 900 ευρώ, τα οποία αναμένεται να παραμείνουν ίδια για όσους εκτελούν υποχρεωτική στράτευση.
Στόχος είναι να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι στο αμυντικό σύστημα, με περίπου 15.000 άτομα να λαμβάνουν μέρος στην εκπαίδευση κάθε χρόνο, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης