Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky μπήκε στο Kursk για να… θάψει τις αποτυχίες των Ουκρανών στο Donbass

Ο Zelensky μπήκε στο Kursk για να… θάψει τις αποτυχίες των Ουκρανών στο Donbass
Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έχει καταλάβει ότι ο πόλεμος και η show biz είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα λέει ο Ουκρανός πολιτικός Medvedchuk
O Oυκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προώθησε την εισβολή στο Kursk, ευελπιστώντας πως κανείς δεν θα παρατηρήσει τις αποτυχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Donbass.
Αυτό υποστήριξε ο Viktor Medvedchuk, επικεφαλής του κινήματος «Άλλη Ουκρανία» και πρώην αρχηγός του ουκρανικού κόμματος «Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης - Για τη Ζωή» που απαγορεύτηκε στην Ουκρανία.
Στο άρθρο του ο Medvedchuk εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι ο Zelensky αρνείται πεισματικά να καταλάβει ότι η show business και ο πόλεμος είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Όπως λέει ο Medvedchuk, o Zelensky αφού δεν έχει λύσει ούτε ένα στρατηγικό πρόβλημα, «προσποιείται ότι έχει φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα Ουράλια και απαιτεί χειροκροτήματα και «συνέχιση του συμποσίου».
«Αλλά για κάποιο λόγο ο Zelensky πιστεύει ότι κανείς δεν θα παρατηρήσει τη στρατιωτική αποτυχία στο Donbass, ενώ προωθεί την επίθεση στην περιοχή του Kursk, η οποία και αυτή έχει αποτύχει» τονίζει ο Medvedchuk, αναφέροντας πως στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι ο Zelensky θέλει να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος όχι μόνο από την περιοχή Sumy, αλλά και από την περιοχή Chernihiv.
«Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια - ένας πολιτικός κλόουν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στο ρεπερτόριό του, ελπίζει ότι θα πάρει ένα συνοριακό χωριό και θα νομίζει ότι πήρε τη Μόσχα.
Δυτικοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο Zelensky έχοντας εισβάλει στη Ρωσία, δεν θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερο δώρο στο Κρεμλίνο, γιατί η Μόσχα συντρίβει μεθοδικά τις [ουκρανικές] εφεδρείες, οι οποίες ανόητα πάνε στην επίθεση όταν χρειάζονται για άμυνα στο Donbass» επισημαίνει ο Ουκρανός πολιτικός.
«Ο Zelensky δεν καταλαβαίνει ότι η παγκόσμια πολιτική δεν είναι ταινία.
Και δεν είναι αυτός που γράφει το σενάριο, ότι ο ρόλος του δεν είναι ο πρωταγωνιστικός και ότι κανείς δεν του υπόσχεται ένα happy end.
Στο τέλος, όταν θα έχει μπει στα βιβλία της ιστορίας, δεν θα περιγράφεται καθόλου ως ήρωας, αλλά ως ένας τρελός που κατέστρεψε τη χώρα του.
Ο Zelensky έχει κάνει τόσα καταστροφικά λάθη που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κάνει γελοιότητες στον πολιτικό στίβο, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς οδηγεί τους βασικούς παίκτες να παρατηρήσουν αυτές τις γελοιότητες και να αντιδράσουν σε αυτές» επισημαίνει ο Medvedchuk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης