Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Απαραίτητη η συμμετοχή της Ρωσίας στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία

ΕΕ: Απαραίτητη η συμμετοχή της Ρωσίας στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία
«Φυσικά, η συμμετοχή της Κίνας είναι καίριας σημασίας», είπε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εξωτερικών της ΕΕ Peter Stano
Απαραίτητη είναι η συμμετοχή της Ρωσίας σε μια πιθανή ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία, αν και είναι ένα ζήτημα που δεν εναπόκειται στην ΕΕ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εξωτερικών της ΕΕ Peter Stano.
«Δεν εναπόκειται σε εμάς να αποφασίσουμε ποιος θα συμμετάσχει στο συνέδριο.
Έχουμε ήδη πει ότι, τελικά, η συμμετοχή της Ρωσίας θα είναι απαραίτητη, ωστόσο έγκειται στους διοργανωτές ποιους θα καλέσουν» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.
Aπό την άλλη, σύμφωνα με τον Stano, η ίδια η Μόσχα θα πρέπει να θέλει να συμμετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία.
Ο Stano τόνισε επίσης ότι η συμμετοχή της Κίνας σε μια πιθανή νέα διάσκεψη για την Ουκρανία είναι καίριας σημασίας λόγω της εγγύτητας του Πεκίνου με τη Μόσχα.
«Φυσικά, η συμμετοχή της Κίνας είναι καίριας σημασίας», είπε, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν από το Πεκίνο να επηρεάσει τη Μόσχα για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Περιμένουμε και καλούμε την Κίνα, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να ασκήσει επιρροή στη Ρωσία για να σταματήσει τη σύγκρουση» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης