Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Ντροπιαστική η γενική απεργία στο Ισραήλ - Αποτελεί στήριξη... στη Hamas

Netanyahu: Ντροπιαστική η γενική απεργία στο Ισραήλ - Αποτελεί στήριξη... στη Hamas
Eκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί κάλεσαν την κυβέρνηση να καταλήξει σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση των εναπομείναντων Ισραηλινών ομήρων
Σχετικά Άρθρα
Ως «ντροπιαστική» χαρακτήρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu τη γενική απεργία που πραγματοποιήθηκε σήμερα 2/9 στη χώρα, αναφέροντας μάλιστα ότι αποτελεί στήριξη στη Hamas.
Στην απεργία, εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί κάλεσαν την κυβέρνηση να καταλήξει σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση των εναπομείναντων Ισραηλινών ομήρων και για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, και ότι στην πραγματικότητα δείχνει υποστήριξη στη Χαμάς.
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου του Ισραήλ, του Histadrut, κάλεσε την Κυριακή 1/9 σε γενική απεργία σήμερα, μετά τον εντοπισμό έξι νεκρών Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα. Οι κινητοποιήσεις έχουν σκοπό να αναγκάσουν την κυβέρνηση Netanyahu να οριστικοποιήσει μια συμφωνία με τους παραπάνω στόχους, εν μέσω ενός κλίματος αυξανόμενης οργής κατά του Netanyahu εντός της χώρας για την επιμονή σε απαιτήσεις που εμποδίζουν μια συμφωνία με την Hamas.
Η απεργία σταμάτησε με δικαστική απόφαση σήμερα 2/9 το απόγευμα, αν και το φόρουμ υποστήριξης οικογενειών των ομήρων ενθάρρυνε το κοινό να συνεχίσει τις διαδηλώσεις.
Ο Netanyahu κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ορκίστηκε ότι η Hamas θα «πληρώσει το τίμημα για τη δολοφονία των ομήρων». Διέταξε την κυβέρνηση να προετοιμάσει συστάσεις μέσα στις επόμενες 48 ώρες για μια ισχυρή απάντηση στην παλαιστινιακή οργάνωση.
Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι οι όμηροι εκτελέστηκαν από «εξ'επαφής» πυρά περίπου 48 με 72 ώρες πριν από την νεκροψία των πτωμάτων που έγινε Κυριακή (1/9) πρωί.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο να διατηρηθεί η μόνιμη στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ στον αποκαλούμενο διάδρομο της Φιλαδέλφειας, μία μικρή λωρίδα γης στα σύνορα Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, υπό οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία.
Η επιμονή του Netanyahu να διατηρήσει στρατεύματα στον διάδρομο αυτόν για να αποφευχθεί η μεταφορά από την Hamas όπλων από την Αίγυπτο θεωρείται ευρέως ως ένα από τα βασικά εμπόδια σε μια συμφωνία με την παλαιστινιακή οργάνωση στις συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης