Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nέες οδηγίες από τη Hamas για τους ομήρους - «Σκοτώστε τους πριν τους απελευθερώσουν»

Nέες οδηγίες από τη Hamas για τους ομήρους - «Σκοτώστε τους πριν τους απελευθερώσουν»
Οι νέες οδηγίες εκδόθηκαν μετά το περιστατικό στο Νουσεϊράτ
Σχετικά Άρθρα
Οι μαχητές της Hamas που φρουρούν Ισραηλινούς ομήρους έλαβαν πρόσφατα οδηγίες να τους εκτελέσουν εάν οι ισραηλινές δυνάμεις πλησιάσουν την τοποθεσία τους, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Ταξιαρχιών Al-Qassam της Hamas, Abu Obaida, μετά τον θάνατο των έξι ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι νέες οδηγίες εκδόθηκαν μετά το περιστατικό στο Νουσεϊράτ, την επιχείρηση της 8ης Ιουνίου για την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων στην κεντρική Γάζα.
«Λέμε σε όλους ξεκάθαρα ότι μετά το επεισόδιο του Νουσεϊράτ, δόθηκαν νέες οδηγίες στους μουτζαχεντίν που είχαν ανατεθεί να φρουρούν τους κρατούμενους σχετικά με την αντιμετώπισή τους εάν ο στρατός κατοχής πλησίαζε τον τόπο κράτησής τους» είπε ο Obaida.
Οι έξι όμηροι που ανασύρθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σκοτώθηκαν λίγες μέρες πριν τους βρουν τα στρατεύματα, σύμφωνα με αυτοψία και τον ισραηλινό στρατό, ενώ ο Benjamin Netanyahu γνωστοποίησε ότι βρέθηκαν νεκροί με μια σφαίρα στο κεφάλι.
«Η επιμονή του Netanyahu στην απελευθέρωση των κρατουμένων μέσω στρατιωτικής πίεσης αντί να συνάψει συμφωνία θα σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους μέσα σε φέρετρα και οι οικογένειές τους θα πρέπει να επιλέξουν αν είναι νεκροί ή ζωντανοί», προσθέτει ο Obaida, ο οποίος στην αρχή του πολέμου, είχε απειλήσει να εκτελέσει Ισραηλινούς ομήρους και να δημοσιοποιήσει πλάνα από τις δολοφονίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης