Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βυθισμένος στην εσωστρέφεια ο ΣΥΡΙΖΑ - Κρίνεται η τύχη Σπίρτζη, παραμένει ...πολεμικό το κλίμα ενόψει Κεντρικής Επιτροπής στις 7-8/9

Βυθισμένος στην εσωστρέφεια ο ΣΥΡΙΖΑ - Κρίνεται η τύχη Σπίρτζη, παραμένει ...πολεμικό το κλίμα ενόψει Κεντρικής Επιτροπής στις 7-8/9
Συνεδριάζει σήμερα και η Επιτροπή Καταστατικού
Σχετικά Άρθρα
Ημέρα αποφάσεων για τη διαγραφή ή μη του Χρ. Σπίρτζη στον ΣΥΡΙΖΑ, που όμως αποτελεί "δίκοπο μαχαίρι" ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, αφού πρόκειται για απόφαση που μπορεί και να δυναμιτίσει το ήδη τεταμένο εσωκομματικό κλίμα.
Το απόγευμα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για να αποφασίσει για το κομματικό μέλλον του Χρ. Σπίρτζη, τη διαγραφή του οποίου σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 3 του Καταστατικού Λειτουργίας του κόμματος, έχουν ζητήσει 70 στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – μέλη κομματικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα – κάνόντας λόγο για «αντικαταστατική, αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά πέρα από κάθε έννοια συντροφικότητας, συμπερίληψης και συλλογικότητας» του. Τον κατηγορούν πως «λειτουργεί από την πρώτη μέρα που δεν εκλέχτηκε βουλευτής και ιδίως μετά την εκλογή του νέου Προέδρου, με ατομική ατζέντα αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου να επιτύχει το στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της νεοδεξιάς».
Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης  σε επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας έκανε λόγο για προειλημμένη την απόφαση διαγραφής του, αλλά και τόνισε πως με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας δεν μπορεί να ανακτηθεί η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του κόμματος.
Έτσι, το απόγευμα αναμένεται η απόφαση σπό την Επιτροπή Δεοντολογίας, που σε περίπτωση που προτείνει τη διαγραφή του, θα τη θέσει στην Κεντρική Επιτροπή στις 7 – 8 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι το κλίμα θα είναι "πολεμικό",  αφού πρόκειται για πρόσωπο στο οποίο συσπειρώνονται οι «87» που προέρχονται από τον στενό κύκλο του Αλέξη Τσίπρα, τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση.
Τυχόν παραπομπή στην Κεντρική Επιτροπή μαις απόφασης από την Επιτροπή Δεοντολογίας για τη διαγραφή Σπίρτζη, θα σημαίνει και ευθεία πλέον σύγκρουση με το προεδρικό μπλοκ και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας νέους "τριγμούς" στην ηγεσία Κασσελάκη.
Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η διαγραφή του, οι «87» θα το λάβουν υπόψη σε σχέση με τις αντιδράσεις και την κοινή γραμμή που θα διαμορφώσουν ενόψει της Κ.Ε. του Σαββατοκύριακου. Σημειώνεται πως αναμένεται μετά την απόφαση για τον Σπίρτζη να συνεδριάσουν.
Στο μεταξύ, αντίστροφα μετρά για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, από τη νέα διάσπαση μέχρι το άνοιγμα κούρσας διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος, με την κατάθεση πρότασης μομφής από τον Π. Πολάκη να βίσκεται στο τραπέζι.

Επιτροπή Καταστατικού

Παράλληλα, συνεδριάζει σήμερα και η Επιτροπή Καταστατικού.
Το προηγούμενο 24ωρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ.Κασσελάκης, είχε συνεδρίαση με τη νεολαία του κόμματος για τις καταστατικές αλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης