Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραντεβού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Πολάκης: Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν και να με επανεντάσσουν - Ό,τι έχω, πει ισχύει

Ραντεβού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Πολάκης: Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν και να με επανεντάσσουν - Ό,τι έχω, πει ισχύει
Όσον αφορά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και διεμήνυσε ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ»
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ραντεβού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει το προσεχές Σαββατοκύριακο (7-8/9/2024), δίνει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αν και επέστρεψε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, διατηρεί υψηλούς τόνους.
«Ό,τι έχω πει ισχύει και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή» υπογράμμισε σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της επανένταξης του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο ίδιος διεμήνυσε ότι «δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια ενημέρωση από τον Νίκο τον Παππά, ένα λεπτό πριν».
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Πολάκης -ούτε αυτή τη φορά- έκανε αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, αντιθέτως μίλησε περισσότερο... γενικόλογα για την ηγεσία του κόμματος. Ειδικότερα, σχολιάζοντας την επιστροφή του στην ΚΟ, ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως η εν λόγω εξέλιξη «δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πολιτικό πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση με ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο, η οποία θα ρίξει το επιτελικό κράτος και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Περί... διαγραφής

Όσον αφορά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και διεμήνυσε ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ».

«Είχα δηλώσει ότι ο λαός διαγράφει και κανείς άλλος. Επειδή λοιπόν ο λαός δεν διέγραψε και επειδή φάνηκε πόσο στημένο ήταν εκείνο το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο που έκαναν τότε να με διαγράψουν, χωρίς καμία ενημέρωση, πιστεύοντας ότι θα είναι μια ευκαιρία θα ξεμπερδέψουν μαζί μου» επεσήμανε ο κ. Πολάκης.

Το μήνυμα του Νίκου Παππά ενόψει Κεντρικής Επιτροπής

Στον αντίποδα, ο Νίκος Παππάς (από τη θέση του προέδρου της ΚΟ, πλέον) επιχείρησε να υποβαθμίσει τη διαγραφή του κ. Παλάκη κάνοντας λόγο για μια «ποινή» που αφορά θέματα συμπεριφοράς. «Έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε» δήλωσε από το περιστύλιο ο κ. Παππάς, ενώ υποστήριξε πως «υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούνε πολλοί να συμβάλλουν. Η προοδευτική κριτική είναι δικαίωμα δεδηλωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά. Προχωράμε».
Νωρίτερα, ο κ. Παππάς -μιλώντας στο Attica TV πριν την επανένταξη του κ. Πολάκη- είχε σχολιάσει πως «έχει προκληθεί αναίτια εσωστρέφεια και η επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να είναι ένα εφαλτήριο για μία διαφορετική πορεία».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι πρέπει «να κλείσουμε την περίοδο κατά την οποία παράγουμε ειδησεογραφία που αφορά την εσωκομματική μας ζωή και υπάρχει το οπλοστάσιο και ο τρόπος για να το πράξουμε, όπως κάναμε και τον περασμένο Φεβρουάριο και καταφέραμε μέσα από την οργανωμένη μας εξωστρέφεια να ανατάξουμε τις δυνάμεις».

Το χρονικό της διαγραφής Πολάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης είχε τεθεί εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, μετά το επεισόδιο στην επιτροπή της Βουλής με την συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Έκτοτε η Αθηνά Λινού, η οποία είχε ξεσπάσει σε κλάματα κι είχε αντιδράσει κατά του κ. Πολάκη, ήταν κόκκινο πανί για τον Κρητικό βουλευτή, ο οποίος προχώρησε σε μια σειρά καταγγελιών σχετικά με τη χρηματοδότηση Ινστιτούτο Prolepsis, του οποίου πρόεδρος έχει διατελέσει η κ. Λινού.
Τελικά, η κ. Λινού διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης